Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Döntetlen a donetski éjszakában…

Folytatódtak a legrangosabb európai kupasorozat küzdelmei, mely a 2013-as esztendő második játéknapján két olyan csapat összecsapását hozta, akiktől nem feltétlen várta el az ember azt, hogy eljutnak a nyolcaddöntőig. Nos, ez a két csapat a Sahtar Donetsk és a Borussia Dortmund. Összecsapásuk első felvonásáról a következő sorokban számolunk be.

A találkozón nem meglepő módon telt ház fogadta az együtteseket a donyecki arénában. A kezdő tizenegyeket illetően mindkét csapat a legjobbjait küldte a pályára, s a mérkőzést a hazaiak kezdhették el Howard Webb sípszója után. A mérkőzés első perceiben a csapatok ismerkedtek egymással, néhány apróbb szabálytalanság illetve próbálkozások jellemezték ezt az időszakot, majd a 16. percben egy dortmundi szöglet után Hummels fejelt a felső lécre. Az ezt következő percekben a csapatok nem álltak le, aktívan játszottak, de komoly helyzeteket nem tudtak kidolgozni, mivel mindkét oldalon jól működött a védelem, így félórányi játék után sem született találat. Azonban a 32. percben megszületett az első találat, melynek a hazaiak örülhettek. A Dortmund tizenhatosa előtt szabadrúgáshoz jutottak, melyet a csapatkapitány Dario Srna vállalt el, s könyörtelenül a kapu jobb oldalába bombázott, esélyt sem adva Wiedenfellernek. Sokáig nem tartott a hazaiak öröme, hiszen 10 perccel később már 1:1 volt az eredmény Lewandowski jóvoltából, aki Götzetől kapott labdát, majd a tizenhatoson belül luftot rúgott és a két védő kidőlt előle a hazaiaktól, majd senkitől nem zavartatva a kapuba jobb alsójába lőtt, Pyatov kapusnak esélye sem volt. A játékvezető 1 percet rakott rá az első félidőre, de az eredmény már nem változott, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőre kivonulva nem cseréltek a csapatok, így ugyanabban a felállásban folytathatták a mérkőzést. A fordulást követően enyhült a csapatok játéktempója és tulajdonképpen nem dolgoztak ki helyzeteket sem a hazaiak, sem a vendégek. A 62. percben cseréltek a hazaiak. Az újonnan szerzett Taison helyére állt be Douglas Costa, aki jó cserének bizonyult, hiszen a 68. percben egy felívelést követően 11 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, s ezzel átvették a vezetést a hazaiak. A közel 60 méteres asszisztot Yaroslav Rakitskiy adta. Ezt követően a 70. percben megszületett az első sárgalap a meccsen, amit Fernandinho kapott a hazaiaktól. Nem sokkal később Lewandowski egyenlíthetett volna, de a kapu mellé lőtt. Az utolsó tíz percre fordulva megszületett az első vendégcsere is. Leitner állt be Blaszczykowski helyére. A 87. percben azonban megint döntetlen lett az állás, Schmelzer szögletéből Hummels fejelt gólt, így 2:2 lett az eredmény. A második félidőre Webb 3 percet húzott rá, de az eredmény már nem változott.

A 2:2-es eredménynek a Dortmund örülhet jobban, hiszen a visszavágón otthon játszanak úgy, hogy idegenben szereztek két gólt.

Shakhtar Donetsk – Borussia Dortmund 2-2 (1-1)

Kezdők:

Sahtar: Pyatov – Rat, Chygrynskiy, Rakitskiy, Srna – Hubschmann, Fernandinho – Taison, Mkhitaryan, Teixeira – Adriano

Dortmund: Wiedenfeller – Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer – Bender, Kehl – Gotze, Reus, Blaszczykowski – Lewandowski

Gólszerzők: Srna (32.), Costa (68.) ill. Lewandowski (41.) Hummels (87.)
Játékvezető: Howard Webb


Shakhtar 1-0 Dortmund by goalsandsoccer


Shakhtar vs Borussia Dortmund 1:1 Lewandowski by UCL2410


Shakhtar vs Borussia Dortmund 2:1 Costa by UCL2410


Shakhtar vs Borussia Dortmund 2:2 Hummels by UCL2410

Báló Bence