Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: rangadó, rangadó hátán, akár négy magyar is pályán!

Itt van az EL, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem… Ha utalhatunk egy oly’ magasztos költeménnyel, mint Petőfi Sándor műve, az Európa Liga tavaszi folytatására. Ugye a második számú európai kupasorozat kiegészült, a Bajnokok Ligája őszi nyolc csoportjának harmadik helyen végző együtteseseivel, így olyan rangos párosítások is létrejöhettek a legjobb 32 között, ahol korábbi nemzetközi kupa győztesek csapnak össze, mint például az Ajax, és a Steaua párharca. Egy magyaros rangadónak is utána járhatnak olvasóink cikkünkben, ugyanis valószínű, hogy Köteles Lászlóval kezdődik majd a Genk névsora, ám Hajnal Tamás játéka korántsem biztos a sváboknál. Most pedig ugorjunk neki a csütörtöki programnak!

Zenit Szentpétervár – Liverpool 18:00 (tv: Digi sport 2, élő)
Az orosz bajnok BL búcsúja után új esély(es)ként itt folytathatja, ám kezdésnek, még ettől még, az ezer sebből vérző ’Poolnál biztosan könnyebb ellenfélre vágytak. Gerrard, és társai képesek lehetnek kiugró eredményre, legyen az a szó pozitív, vagy akár negatív értelmében kiugró akár.

Anzsi Mahacskala – Hannover 96 18:00 (tv: Digi Sport 1, élő)
Huszti Szabolcs a remek ősz után kissé beleszürkült a Bundesliga mezőnyébe, ennek ellenére könnyen vezérévé válhat a Hannovernek, amely nem esélytelenebb a továbblépésre, mint riválisa, az orosz Premjer Ligát vezető Anzsi.

BATE Boriszov – Fenerbahce 19:00
Jól kezdte a BL őszt a BATE, hazai pályán ruházták meg a Bayern-t, ám ezután már vas erejüknek megfelelően teljesítettek. Ellenfelük, a bombaerős Fenerbache lesz, amely ha jó napot fog ki, akár már az első meccsen eldöntheti a párharc sorsát.

Levante – Olympiakosz Pireusz 19:00
A spanyol kiscsapat simán továbblépett őszi négyeséből, míg a Megyeri Balázst ismét a kapuban tudó görögöknek nem kellett sok, hogy most a BL-ben álljanak még mindig, az Arsenal helyett.

Dinamo Kijev – Bordeaux 19:00
Az ukrán együttes úgy tűnik most már tényleg csak a második számú klub lehet hazájában, így nekik csak a második számú sorozat jut ebben a szezonban. A Bordeaux-ra szintén nem lehet rá sütni, hogy jól szerepel a Ligue 1-ben, így az EL menetelés lehet a kiút számukra.

Bayern Leverkusen – Benfica 19:00
A Benfica nagy küzdelemben van otthon a Portóval, ám előnye a lisszaboni együttesnek, hogy ,,csak” az EL-ben kell tavasszal megméretnie, míg a ,,Sárkányok” a BL-ben vitézkednek. A hazai Leverkusen nincs túl jó formában, sorra bukdácsol idén a Bundesliga-ban.

Ajax – Steaua Bucarest 19:00
Amszterdamba látogat a Steaua, ha nem is győzni, de minimum helytállni. Bár már nem képvisel akkora erőt a román klubfoci, mint amikor a legjobb 8 között három bukaresti egylet is ott volt, egy ilyen kiegyenlített mezőnyben akár a továbbjutást is megcélozhatja, a oláh rekordbajnok.

Sparta Praha – Chelsea 19:00
Nme kifejezés, hogy mennyire leszerepelt a BL címvédő ősszel, de ha nagyon akarják, illetve Benítez összefogja a bandát, akkor izomból megnyerheti ezt a trófeát londoni együttes. Az ellenfél, a cseh Sparta pedig utóbbi esetben gyorsan búcsúzik az európai tavasztól.

Napoli – Victoria Plzen 19:00
A másik cseh együttes szintén nincs könnyű helyzetben. Sőt, a lelkes Napoli-ról jobban el is tudjuk képzelni, hogy hajt az Európa Liga megnyerésére.

Atletico Madrid – Rubin Kazany 21:05
A sorozat címvédője (és rekord győztese) könnyebb de nehezebb ellenfelet is kifoghatott volna a ,,tengerből”, így egyfajta felvezetésnek nem is rossz a tatár együttes.

Internazionale – CFR Cluj 21:05 (tv: Digi Sport 1, élő)
Sajnos Vass Ádámot a téli szünetben ismét megműtötték, már nyáron is kezelt lábközépcsont törésével, így nem is nevezték a kolozsváriak egyetlen magyarjukat. Bár még ennek ellenére is a hazai Inter drukkereken kívül szinte mindenki a Csefere sikerét fogja kívánni.

Newcastle United – Metaliszt Kharkov 21:05
Ősszel nagyon úgy tűnt, hogy a topligás csapatok közül a Szarkák veszik legkomolyabban a kiírást, így pedig méltó ellenfelükre akadtak. A Debrecen korábbi EL ellenfelét, a Metalisztet kapták ellenfélül, ami minimum a top 5-ben van az ukrán ligában.

Vfb Stuttgart – KRC Genk 21:05 (tv: Story 4, élő)
A már emlegetett magyar rangadóról reméljük holnapi összefoglalóink során mégis arról értekezhetünk, hogy ahogy Köteles, úgy Hajnal is saját együttese eredményéért hajthat a pályán. A párharc esélyese talán a Stuttgart, bár a belgák jobb formája sokat segíthet a kékeknek.

FC Basel – Dnyipro Dnyipropetrovszk 21:05
A Vidi őszi csoport riválisa, a Basel jó eséllyel búcsúzik, ugyanis ellenfele, a sokkal jobb kerettel rendelkező, Juande Ramos vezette Dnyipro, amely jelenleg a második helyen áll az ukrán Premjer Ligában.

Borussia Mönchengladbach – SS Lazio 21:05
A ’Gladbach nyáron még a BL selejtezőben kezdett, ám mint látszik, végül az Európa Ligával kellett beérnie. Ellenfelük a Lazio jelenleg, talán a Juve melletti második legjobbformában lévő olasz együttes, így inkább a rómaiak a párharc fő esélyesei.

Tottenham Hotspurs – Olympique Lyon 21:05 (tv: Digi Sport 2, élő)
Az egyik legizgalmasabb párharcnak ígérkezik, ám korántsem biztos, hogy a Spurs nagyon hajtana a tovább jutásra, lévén a Sarkantyúsok a Premier League-ben harcban vannak a BL selejtezős helyekért, és abbna messze több pént rejlik, mint egy esetleges EL diadalban.

Szerző: Balogh József