Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Xabi Alonso túlvállalta magát

A Real Madrid szakvezetője, José Mourinho szerint a sérülten játszó Xabi Alonso teljesen elkészült az erejével a tegnap Man. United elleni 1-1-re végződő BL mérkőzésen. A rutinos spanyol középpályást mégis csupán a 83. percben cserélte le a portugál edző.

Még a televízió képernyői előtt is látszott, hogy Xabi Alonso körül valami nincs rendben. Küzdött, hajtott becsülettel és megtett minden tőle telhetőt, amit az egészségi állapota engedett. José Mourinho szerint játékosa már a szünetben jelezte neki, hogy cserére lesz szüksége. A portugál szakvezető egészen a 83. percig várt Xabi Alonso lehozatalával. A Világ –és Európa bajnok játékos Mourinho szerint kiadta magából a maximumot, sőt még talán annál többet is. Xabi Alonso a tervek szerint legközelebb a Barcelona elleni február 27-i Király Kupa visszavágón fog pályára lépni, addig ugyan is pihenteti őt José Mourinho.

„Megtettem mindent, amit csak tudtam, kissé kellemetlenül éreztem magam, de ez nem lehet mentség a számomra. Igyekeztem a csapat hasznára lenni.” – nyilatkozta a BL nyolcaddöntő első felvonása után a 31 éves spanyol középpályás. „A mérkőzés elején akár már a vezetést is megszerezhettük volna, ám váratlanul gólt kaptunk. Szerencsére hamar sikerült egyenlítetnünk. Az eredmény lehetett volna sokkal jobb is, de ne feledjük, hogy akár rosszabban is kijöhettünk volna a találkozóból. Érdekes meccs lesz Manchesterben, ahol mindenképpen tovább szeretnénk jutni.” – összegzett a Real Madrid honlapján Xabi Alonso.

A BL nyolcaddöntő visszavágóját március 5-én rendezik az Old Traffordon.

Nagy Ákos