Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: a kiesés szélén Megyeriék, nehéz helyzetben a Leverkusen

A kora esti 6 órás meccsek után, a 7 órai kezdésű találkozókkal folytatódott a legjobb 32 küzdelme, az Európa Liga első tavaszi játéknapján. Jelen cikk négy olyan találkozót hivatott bemutatni, ahol legalább az egyik fél az őszt, még a Bajnok Ligája rendszerében töltötte. Tekintsük át az eredményeket!

BATE BoriszovFenerbahce 0-0
A mérkőzés után egyik csapat sem érezheti magát jobb helyzetben a másiknál. A hazai pályán játszó fehéroroszoktól természetesen nem rossz eredmény egy jóval erősebb együttessel szembeni 0-0, ám ha hozzá tesszük, hogy 14-szer lőttek kapura, erősen megváltozhat a véleményünk. A Fener játékosai pedig borzasztó játékot bemutatva, mindössze egyszer tüzeltek a ketrecre, ám az is irányt tévesztett. Természetesen hozzá kell tennünk, hogy a Fener nem véletlenül játszott alárendelt szerepet, hiszen a mindig őrületes hangulatban pályára lépő Raúl Meireles már a 4. percben a kiállítás sorsára jutott, így hozva nehéz helyzetbe a törököket. Végső inkább a Aykat Kocaman vezette vendégek örülhetnek inkábbm hiszen a fanatikus szurkolóik előtt dönthetik majd el a továbbjutás kérdését.

LevanteOlympiakosz Pireusz 3-0
Gólszerzők: Rios (10. perc), Barkero (40., büntetőből), Martins (56.)
Megyer Balázs megragadni látszik a görögök kapujában. Viszont sajnos körülbelül ennyi öröm is érhette a magyar hálóőrt, ugyanis háromszor kellett a hálóból kiszednie a labdát, amit a valenciai kiscsapat játékosai a háta mögé juttattak. A továbbjutó gárda úgy tűnik, már meg van, mert bár a pireuszi közönség félelmetes hangulatot képes nyújtani, ez gyaníthatóan kevés lesz a visszavágón. Érdekesség, hogy bár a hazaiak jóval többször próbálkoztak a gólszerzéssel, a labdát, egészen apró mértékben, de az Olympiakosz birtokolta többet. 1-0-s Levante előnynél egyébként az első fél óra táján 10 emberre fogyatkoztak a vendégek, ugyanis az algériai Djamel Abdoun mehetett ideje korán zuhanyozni, a játékvezető ajánlásával

Dinamo KijevGirondins Bordeaux 1-1
Gólszerzők: Haruna (20. perc), illetve Obraniak (23.)
A végeredmény egyértelműen a francia csapatnak kedvez. Persze jogosan vetődik fel a kérdés, hogy a Bordeaux miért nem hajtott jobban a győzelemért, hiszen a 20. percben már vezetett a Dinamo, ám erre szinte azonnal jött a válasz, a lengyel (és gall) Ludovic Obraniak révén. Összességében elárulható, hogy kijeviek jobban hajtottak a győzelemért, ám nem túl jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően jelenleg kiesésre állnak, ám ettől a csapattól méltatlan lenne már most búcsúzni.

Bayer LeverkusenBenfica 0-1
Gólszerző: Cardozo (61. perc)
Ha nem is enerváltan, de meglehetősen visszafogottan tudta le az első félidőt a Leverkusen. Bizony, a gyógyszergyáriak drukkerei nem ehhez szokhattak, a Bundesliga egyik legattraktívabb együttesétől. A még nevesebb élklubokkal szóba hozott André Schürle-t már ki se engedték a szünet után az öltözőből Saami Hypiaa-ék, ám érdemi változást Sam beállítása sem hozott. Sőt, a 61. percben, a Benfica megszerezte a hőn áhított vezetést, Oscar Cardozo góljával. A paraguayi sztárnak ez volt idénybeli 14. gólja, 15. meccsén, így tovább növelve ázsióját, jutatta végül egygólos összesítésbeli előnyhöz, a portugál éllovast. A visszavágó nem lesz egyszerű történet, de ha a németek finn mestere feltüzeli a Bayer-t, a visszavágóra, könnyen meglepetést okozhatnak a Luz-ban, mondjuk a nyurga Kießling-re épített taktikával.

Szerző: Balogh József