Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: „Kis lépés a Zenitnek és az Anzsinak, nagy lépés az oroszoknak.”

A két korai mérkőzés után az orosz csapatok páholyban érezhetik magukat, miután egyaránt kétgólos előnyt szereztek a visszavágóra.

Az Anzsi már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést, ám a fölénye csak meddő volt, igaz több veszélyes szituációt is kialakítottak a Hannover kapuja előtt. A legközelebb Eto’o járt a gólhoz, ám egy bal oldalról érkező Zsirkov passzt mellé ügyetlenkedett Schulz szorításában. A Hannovernek csak fellángolásai voltak az első félidőben, és tulajdonképpen a semmiből szereztek vezetést a németek. Pocognoli emelt Mame Diouf elé saját térfeléről, aki remekül készítette le, a jól érkező Huszti pedig kapura lőtte, Gabulov hasa alatt a kapuba vágódott a lelassuló játékszer. 0-1. Alig több, mint tíz perc kellett az Anzsi egyenlítő góljához. Escsenko kiugratása után Willian lőtte be középre a labdát, amit Eto’onak csak az üres kapuba kellett passzolnia. 1-1.

A második félidőt góllal indította az Anzsi. Eto’o kavargatott a szögletzászlónál,  majd két védő között Zsirkovhoz játszott, aki egy átvétel után középre adott, az érkező Ahmedov pedig 14 méterről kapásból a jobb alsó sarokba lőtt, 2–1. Az 57. percben tizenegyehez jutott az Anzsi: Schulz rúgta térden Eto’o-t, majd a sértett büntetőjét Zieler kivédte. Hét perccel később Mbark Boussoufa is betalál Eto’o átadásából. 3-1. Ezzel ki is alakult a végeredmény. Guus Hiddink együttese nagy lépést tett a továbbjutás felé, de a Hannovernek még jól jöhet Huszti gólja a visszavágón. Még az is belefért a “hazai” csapatnak, hogy Eto’o elhibázta a büntetőjét.

Anzsi Mahacskala (orosz) – Hannover (német)  3-1 (1-1)

Moszkva, v.: Marijo Strahonja (horvát)

Anzsi: Gabulov – Escsenko, Joao Carlos, Ewerton, Zsirkov – Lass, Jucilei, Ahmedov – Boussoufa, Eto’o, Willian (Mehdi Gonzalez, 85.)

Hannover: Zieler – Chahed, Djourou, Schulz, Pocognoli (Pander, 79.) – Schlaudraff (Abdellaoue, 66.), Schmiedebach, Pinto, Huszti – Ya Konan, Diouf (Sobiech, 71.)

g.: Eto’o (34.), Ahmedov (48.), Boussoufa (64.) ill.: Huszti (22.)

s.: Zsirkov (68.), Schulz (90.)

Huszti gólja:

Eto’o egalizálása:

Ahmedov gólja:

Eto’o tizenegyese, amely kimaradt:

Boussufa találata:

A másik találkozón a Zenit magabiztos előnyt szerzett jövő hétre. A Liverpool csapat szenved Európában is. Ezúttal elég volt egy öt perces rövidzárlat, hogy a kiesés szélére sodródjanak Gerrardék. A Zenit nem csinált semmi különöset, csak bevágott két gólt, míg a Liverpool kihagyta az adódó lehetőségeit.

Zenit-Liverpool 2-0 (0-0)

Szentpétervár, v.: Velasco Carballo (spanyol)

Zenit: Malafejev – Anjukov, Neto, Lombaerts, Hubocan – Gyeniszov – Shirokov, Witsel – Hulk, Kerzsakov (Fajzulin, 83.), Danny (Szemak, 54.)

Liverpool: Reina – Johnson, Skrtel, Carragher, José Enrique – Allen – Gerrard, Henderson – Downing, Suárez, Sterling (Lucas, 78.)

g.: Hulk (69.), Szemak (74.)

s.: Skrtel (17.); Hubocan (59.); Neto (83.)

https://www.youtube.com/watch?v=MoOoD1QsLaA – a mérkőzés találatai

Visszavágók egy hét múlva.

Gavalovits Sándor