Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham-Lyon slágermeccsel folytatódik az Európa liga

Két hónap szünet után az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a második számú európai kupasorozat. A csütörtöki játéknap egyik leginkább várt meccse, a Tottenham-Lyon derbi, de a veretlen a Dnipro és a Genk szereplésére sem árt majd odafigyelni.

Tottenham-Lyon: A Spurs ugyan még veretlen az Európa ligában, ám eddig nem igazán brillíroztak, két győzelem mellett négy döntetlent tudnak felmutatni. A bajnokságban jó formában van a londoni alakulat, a Newcastle legyőzésével sorozatban tizedik meccsén maradt veretlen a Premier League-ben. A Tottenham komoly versenyben van a dobogóért, és stabilan őrzi a Bajnokok Ligája indulásra jogosító negyedik pozíciót. A Lyon 1-3-as pofonba szaladt bele hétvégén a Lille ellen, ennek ellenére őrzi a második helyét. A francia csapat hazai hegemóniája megtört az elmúlt években, a gallok már korántsem keltik azt az elrettentő benyomást, mint pár éve. A Lyon imponáló fölénnyel – öt győzelem mellett egy döntetlennel – hozta az I-csoportot, búcsúztatva a tavalyi döntős Athletic Bilbaót. Érdekes összecsapás várható, hiszen két potenciális BL-résztvevő párharca biztos tartogat majd izgalmakat.

Mönchengladbach-Lazio: A Mönchengladbach 3-3-as gólzáporos döntetlennel hangolt az EL-re, alaposan megszorongatva a dobogós Leverkusent. A német gárda a BL-selejtezőjéből szállt alá, és a Fenerbache mögött második helyen zárta a C-csoportot. A bajnoki címre hajtó Lazióra igazi rangadó várt a hétvégén, ám a rómaiaknak csak ikszre futotta a Napoli ellen. Az olaszok nincsenek épp bombaformában, legutóbb egy hónapja sikerült nyerniük a bajnokságban. A Lazio mérlegét három győzelem mellett három döntetlen is csúfítja az EL-ben, ami egészen kiváló, ahhoz képest milyen komolyan veszik az olasz csapatok a kupasorozatot.

Stuttgart-Genk: Nagyon pocsék formában van a Stuttgart, amely az utolsó öt bajnokiját elbukta, a hétvégén a Werder Bremen 1-4-re oktatta őket. A svábok a 14. helyre csúsztak vissza a középmezőnyből, egyelőre tisztes távolságra vannak a kiesőzónától. A német gárda épphogy továbbjutott az E-csoportból, csak az egymás elleni eredmény miatt előzte meg a dán Köbenhavn-t. A belga csapat a Basel, Videoton, Sporting triót megelőzve veretlenül élte túl a csoportkört. Két magyar főszereplője is lehet a kupameccsnek, Köteles László a Genk kapujában próbálja útját állni Hajnal Tamás lövéseinek. A bajnokságban dobogóért hajtó együttes, utolsó öt bajnokijából mindössze egyet veszített el és biztosak lehetünk abban, hogy a Stuttgart ellen sem adja majd olcsón a bőrét.

Basel-Dnipro: A Basel főpróbája sikeres volt, 3-0-al küldték haza a Vanczák Vilmost foglalkoztató Siont, és az utolsó öt bajnokijából csak egyet veszített el Murat Yakin csapata. A svájciak jelenleg második helyen állnak a bajnokságban, négy pont hátrányban az éllovas Grasshoppers mögött. A BL-részvételről álmodó Dnipro szintúgy második hazája bajnokságában, ám a téli szünetről esik a mélyvízbe. Az ukránok az Európa liga legnagyobb meglepetését szolgáltatva, a Napolit és a PSV Eindhovent is megelőzve élen zárták az F-csoportot. Nem lenne tehát meglepetés az ukránok továbbjutása, már csak azért sem, mert a keretük összértéke kétszerese a svájciakénak. Gólzáporos mérkőzésre lehet számítani, hiszen a Dnipro a legtöbb gólt szerezte a csoportkörben.

21.05 Tottenham-Lyon
21.05 Stuttgart-Genk
21.05 Mönchengladbach-Lazio
21.05 Basel-Dnipro

Veres Péter