Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejeződtek a bontási munkálatok, hamarosan az építkezésé főszerep Debrecenben

Zajlik a stadionrekonstrukció a cívisvárosban. A bontási munkálatokkal már végeztek. A dvsc.hu szerint sokan naponta megfordulnak a Nagyerdei stadion körül, hogy megnézzék, hogyan haladnak a munkával. A kerítéssel körbezárt területen a stadiont már elbontották, és már az építés zajlik.

Dr. Kamuti Géza, a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. projektvezetője a piros-fehérek honlapján tájékoztatta a közvéleményt a munka folyamatáról: A stadiont lebontottuk, a földet a talpgerenda felső síkjáig kiszedtük, és megkezdődött a pontalapok kiásása, majd a szerelő beton elkészítése következik. A kiviteli tervezés az ütemezésnek megfelelően halad. Az alapozási kiviteli terv rendelkezésre áll, és rövidesen a teljes szerkezet kiviteli terve elkészül. Tervezés alatt van az acéltető, valamint a rákerülő ponyvaszerkezet. Rövidesen elkészül a külső elektromos hálózat és a termálvíz vezeték kiváltása.

Mint ismert, a debreceni székhelyű cégek, a Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. által alkotta konzorcium építhetik fel a Nagyerdőn a 20 ezer néző befogadására alkalmas új labdarúgó stadiont. A kivitelező vállalta, hogy 11 milliárd 445 millió forintért 15 hónap alatt elkészül az arénával.

Gavalovits Sándor