Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gőzerővel robog újabb bajnoki címe felé a Bayern, Mandzukic és Robben szállította a bajor sikert

A 22. forduló nyitómérkőzése országos kettesnek ígérkezett. Ám a Wolfsburg a nagyokra veszélyes csapat, míg a bajorok rekordkülönbséggel vezetik a ligát. Igaz a münchenieknél Javi Martinez sérülés miatt nem játszott, és Mario Gomez valamint Robben is csak a kispadon kezdte a találkozót.

A Bayernnek lett volna oka tartalékolnia, hiszen hétközben BL nyolcaddöntőt játszik az angol Arsenal ellen, így kevésbé hajtották ki magukat a „bőrnadrágosok”.

Az első félidőben némi Bayern fölény volt jellemző. Ez azonban csak harminchatodik percben eredményezett gólt. Mandzukic ollózva vette be Benaglio kapuját.

A második játékrész valamivel kiegyenlítettebb volt, ám a Wolfsburg az adódó kevés lehetőséggel sem tudott élni. Még Diego sem tudott segíteni csapatán. Szabadrúgását Neuer védte nagy bravúrral, a legvégén még Robben váltotta gólra Müller beadását, teljessé téve a bajor sikert.

WolfsburgBayern 0-2 (0-1)

Wolfsburg: Benaglio – Hasebe, Naldo, Madlung, Schäfer – Träsch (Fagner, 75.), Polak – Vierinha (Helmes, 76.), Diego, Olic (Perisic, 65.) – Dost

Bayern: Neuer – Lahm, van Buyten, Dante, Alaba – Luis Gustavo, Schweinsteiger – Müller, Kroos (Tymoshchuk, 74.), Ribery (Robben, 77.) – Mandzukic (Gomez, 83.)

g.: Mandzukic (36.), Robben (92.)

Gavalovits Sándor