Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Milan Baroš elmenekült Drogba elől?!

A cseh támadó, a Galatasaray-jal egyetértésben, kölcsönösen felmondta a szerződést, így a 92-szeres válogatott játékos, jelenleg csapat nélkülinek számít. Legalábbis rövid időre, ugyanis már bejelentkezett érte az első érdeklődő.

Baroš, bár legelső törökországi szezonjában játszott a legjobban, még a 2007-08-as idényben, azóta is minden idényben termelte a gólokat, bár egyre szerényebb mennyiségben. Pályafutását kisebb-nagyobb sérülések is nehezítették, továbbá nehéz természete sem tette őt könnyen kezelhetővé, ezért nem is volt minden edzője kedvence. Az idei szezonban egészen odáig jutott a dolog, hogy még egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára. Helyzetét januártól pedig az sem tette könnyebbé, hogy megjelent a csapatnál, a Kínából érkező Didier Drogba sem.

,,A Galatasaray Sports Club megerősíti, hogy a két fél, kölcsönös megállapodást követően felmondja Milan Baroš szerződését az együttessel.” – adott ki közleményt, a török klub.

Erre nem sokkal később Csehországból máris jött egy reakció, még pedig a Baník Ostrava-val kapcsolatban, (amely nevelőklubja is volt) miszerint tárgyalásokat folytatnak a csatárral:
,,Péntek délután, a Milan Baroš ügynöke, Pavel Paska tájékoztatta a Baník Ostrava-t, hogy ügyfele, és a Galatasaray között megszűnt a megállapodás. Ennek tudatában azonnal tárgyalásokat kezdtünk velük, hogy a játékos a klubhoz kerüljön.” – áll a csehek közleményében.

Névjegy:
Milan Baroš
Születési idő, hely: 1981. október 28., Vigantice
Eddigi klubjai: Baník Ostrava, Liverpool, Aston Villa, Olympique Lyon, Portsmouth, Galatasaray
Válogatottság/gól: 92/41 (már visszavonult a nemzeti csapattól, a 2012-es EB után)
Becsült piaci értéke: 2 millió euró

Szerző: Balogh József