Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA kupa: Ezúttal nem kegyelmezett a Chelsea a Brentfordnak – videó

Egy félidőt bírta a nyomást a lelkes brentfordi csapat a Chelsea vendégeként az FA kupa 4. fordulójának megismételt mérkőzésén. A kékek 4-0-al küldték haza a harmadosztályú kiscsapatot.

A Bajnokok Ligája győztesétől elvárható lett volna, hogy egy meccsen eldöntsék a továbbjutást, de ez a megismételt találkozón is csak nyögvenyelősen sikerült Rafa Benítez fiainak. Az első félidőben két Lampard zicceren és Oscar kapufán kívül nem sokat mutatott a Chelsea, mert a Brentford minden idegszálával a védekezésre törekedett. Azért a darazsak is eljutottak a kapuig, a félidő hajrájában Trotta zörgette meg a londoniak hálóját, apró szépséghiba, hogy sípszó után született a találat.

A szünet után nagyobb fordulatszámra kapcsolt a Chelsea, már az 54. percben Mata irtózatos bombájával megszerezte a vezetést a hazai csapat. A bekapott gól után ment előre a Brentford, pár veszélyesnek látszó akcióval még riogatták is Petr Cech kapuját. Ennek ellenére egy labdavesztés után Oscar elegáns sarkazással megduplázta a hazaiak előnyt, sőt pár perccel később Lampard góljával végleg eldöntötték a továbbjutást. A hajrában végül Terry fejese adta meg a kegyelemdöfést a Brentfordnak.

Chelsea-Brentford 4-0 Mata (54.) Oscar (68.) Lampard (71.) Terry (81.)

Veres Péter