Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelmével tartja a lépést a riválisaival a VfB Stuttgart

A „svábok” egy korai Harnik-gólnak köszönhetően fontos győzelmet arattak a Hoffenheim otthonában. A magyar szurkolók számára rossz hír ugyanakkor, hogy Hajnal Tamás ezúttal a kispadon sem kapott helyet.

Bruno Labbadia legénysége számára égetően fontos volt, hogy végre pontot, sőt lehetőleg pontokat szerezzen a bajnokságban, ugyanis a legutóbbi négy fordulóban jelentős hullámvölgybe kerültek, s mind a négy alkalommal vesztesen hagyták el a pályát. Természetesen a biztos bennmaradásért küzdő házigazda számára sem volt kevésbé lényeges a forduló zárómérkőzése, ennek megfelelően összességében többet is birtokolták a labdát.

Tudjuk azonban, hogy önmagában a nagyobb kezdeményező készség nem jár győzelemmel, márpedig rögtön a találkozó elején Martin Harnik révén a vendégek szerezték meg a vezetést. Bár ekkor még kevesen hitték volna, a folytatásban egyik oldalnak sem sikerült további gólt szereznie, így egygólos vendégsiker született.

A magyar sportbarátok számára sajnálatos hír azonban, hogy a „svábok” magyar válogatott középpályása, ezúttal sem lépett pályára, sőt még a keretbe se fért be. Az utóbbi hetekben igen kevés játéklehetőséghez jutott a nemrég szerződés-hosszabbításon áteső futballista, s a nemzeti csapat érdekében is reméljük, a közeljövőben javul a csapaton belüli helyzete!

HoffenheimVfB Stuttgart: 0-1 (0-1).

Hoffenheim: Gomes – Johnson, Delpierre, Abraham, Beck – Usami, Polanski (Grifo, 80.), Williams (Weis, 54.), Volland – De Camargo (Derdiyok, 54.), Joselu.

VfB Stuttgart: Ulreich – Boka, Niedermeier, Tasci, Sakai – Kvist – Traore (Okazaki, 87.), Holzhäuser (Molinaro, 82.), Gentner, Harnik (Rudiger, 91.)– Ibisevic.

Gólszerző: Harnik (3.).

Szerző: Budai Levente