Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA kupa: Nyolc között a United! – videó

Az első gólig volt a nehéz a Manchester United mérkőzése a Reading ellen, amely a második félidőben elsősorban Nani remek játékával, három perc alatt eldöntötte a továbbjutást.

Óriási szerencséjének és Federici bravúrjainak köszönhetően úszta meg a Reading az első félidőt a United otthonában, amely gyorsan döntésre vihette volna a továbbjutást, ám Wellbeck a kapusba rúgta hatalmas helyzetét. A félidő hajrájában Nani kapáslövése a kapufán csattant, a csereként beálló portugál új életet hozott a manchesteri támadásokban.

A második játékrészben Ferguson még a csodafegyverét, Robin van Persie-t is bevetette, de nem ő, hanem a végig aktívan játszó Nani szerezte a lélektanilag fontos első találatot. A gól után azonnal válaszolhatott volna a Reading, de nem sikerült betalálniuk, sőt a kontrából Chicarito fejesével megduplázta előnyét a hazai csapat.

McAnuff gólja izgalmassá tette a végjátékot, ám már nem született újabb találat, így a West Ham és a Fulham után a Reading is behódolt a vörös ördögöknek az FA kupában. A Manchester United a Middlesbrough-Chelsea párharc győztesével találkozik a következő fordulóban.

Manchester United-Reading 2-1 Nani (69.) Hernandez (72.) ill McAnuff (81.)


Manchester United vs Reading 2:1 MATCH HIGLHIGHTS by UCL2410

Veres Péter