Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: Bajner már a kezdő kapujában, Kovácsék kiestek az FA kupából, Huszti gól Nürnbergben

Megpróbáltuk egy összefoglalóba sűríteni azt a töménytelen információt, amit véghez vittek a magyar légiósok Európa különböző ligáiban. Itt van mindjárt egy top bajnokság top csapatával kapcsolatban: Bajner már a Borussia Dortmund küszöbén. Lencse remek debütálása Görögországban, Bogdánt dicsérik Angliában. Folytathatnánk a sort címszavakban, de inkább következzék a részletesebb kivesézés!

Anglia – Championship
Az FA kupa szokás szerinti bekavarása miatt, Futács Márkó, és a Leicester mérkőzése elmaradt, ám Bogdán Ádám védhetett a Bolton kapujában. Sőt, a magyar válogatott elsőszámú hálóőre olyan remekül tette dolgát, hogy edzője egyenesen a liga legjobbjának nevezte, a Forrest elleni derbi után. A Wanderers a megszerzett egy ponttal feljebb tudott lépni a 16. helyre, ám a már rájátszást érő 6. pozíciótól 12 pontos lemaradásban van.
Nottingham Forrest – Bolton Wanderers 1-1

League One
Sajnos sem Gyepes Gábor, sem pedig Gróf Dávid nem szállhatott be saját csapatának mérkőzésén. A korábbi Fradi védő a Carlisle ellen, a fiatal kapus a Notts ellen reménykedhetett a pályára lépésben. Úgy tűnik az angliai magyar légiósok szempontjából az 1-1 volt a hétvége sláger eredménye.
Portsmouth – Carlisle 1-1
Walsall – Notts County 1-1

FA kupa
A már a legjobb 16 közé jutással is óriási eredményt ért el, a Kovács János vezette védelemmel rendelkező Luton Town, mely végül szép menetelés végén, 0-3-ra érzett el hazai pályán, az esélyesebb Milwall ellen. Tény, de légiósainkról szóló cikk nyomán fontos megemlékezni, hogy Kovács finoman szólva sem remekelt a védősorban.
Luton Town – Milwall 0-3

Németország – Bundesliga
Ha csak időlegesen is, de újabb névvel bővült a magyar kontingens a Bundesliga első osztályában. Lewandowski eltiltásának ,,köszönhetően” Bajner Bálint a Dortmund első csapatával készülhetett a hétvégén. A fiatal magyar támadó bár játékidőt nem kapott, ez a mostani hétvégén megváltozhat, egy újabb kiállítás, Schieber eltiltása miatt. Szalai Ádám most nem tudott gólnak örülni, ellenben csapata 2-2-vel állt helyt, a Schalke ellen. A fürth-ieknél csak Varga Józsefre számíthatott Michael Büskens vezetőedző, hiszen Stieber Zoltán sérült válla miatt lábadozik egyelőre. Bár igaz az is, hogy előbbi játékában sem volt sok öröm, ugyanis már a szünet előtt mehetett zuhanyozni, a játékvezető kissé szigorúan kiosztott sárgalapja után. Huszti Szabolcs oroszlánrészt vállalva, segítette döntetlenhez csapatát, január 18. után találva ismét a hálóba. Hajnal Tamást még a cserék közé sem nevezte Bruno Labaddia mester, ami egyre reménytelenebb képet fest az apró irányító jövőjéről a Stuttgartnál.
FSV Mainz 05 – Schalke 04 2-2
Fortuna Düsseldorf – Greuther Fürth 1-0
Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 3-0
FC Nürnberg – Hannover 96 2-2
Hoffenheim – Vfb Stuttgart 0-1

Bundesliga 2.
Király Gáborék újabb vereségével az 1860 München kezd távolodni a feljutásra esélyes együttesek táborától.
1860 München – Vfl Bochum 0-1

Liga 3.
Nagy Dániel remek játékán kívül egy újabb gólpasszal volt együttese, a feljutásra esélyes Osnabrück segítségére. A magyar irányítónak ez volt szezonbeli hatodik gólpassza, korábban megszerzett három gólja mellé.
Unterhaching – Vfl Osnabrück 0-2

Olaszország – Serie A
Végre van miért leírnunk Tőzsér Dániel (a képen) nevét. A magyar középpályás 15 meccsén végre egy fontos statisztikai mutatóban is előre lendítette az ebből leszűrhető teljesítményét. A korábban már több ligában is megforduló játékos első gólpssztá adta a szezonban, rögtön egy látványosat szögletből, amit a szlovák Juraj Kucka értékesített. Sikerével a Genoa a 17. helyen szerénykedik.
Genoa – Udinese 1-0

Spanyolorzág – Primera Division
Úgy tűnik, hogy Pintér Ádám végleg bejátszotta magát a Zaragoza védelmének tengelyébe. Manolo Jimenez bizalmát az is mutatja, hogy egy ilyen tüzed derbin is végig a pályán hagyta, az 53. percben besárgult bekket. A mérkőzés felfokozott hangulatáról mindent elmond, hogy Carlos Vellasco Carballo játékvezető nem kevesebb, mint 14 sárgakártyát osztott ki, egyenlő arányban, a kér gárda futballistái között. Vereségével a Zaragoza ismér közel sodródott a kiesőzónához, már megint csak 17.
Osasuna – Real Zaragoza 1-0

Svájc – Super League
November 18. óta először nyert bajnokit, a korábban még a végső győzelemre is esélyes Sion. Sajnos az új edző, Victor Munoz érkezése óta Vanczák Vilmos nem számít alapembernek, így most is csak alig 10 perc jutott a magyar védőnek.
Sion – St. Gallen 1-0

Görögország – Super League
Szárnyal a két magyaros csapat, a helléneknél. Megyeri Balázs ismét kapott gól nélkül hozta az címvédő, és éllovas Olympiakosz Xanthi elleni meccsét. Előnyük már 16 pont a tabellán, hiszen az eddigi második PAOK botlott. Az ezüstérmes pozícióba pedig nem más, mint a Fülöp Márton, és most már a Lencse László által is fémjelzett Aszterasz Tripolisz lépett. Az Aszterasz Veria-ban győzött 1-2-re, úgy, hogy a korábbi MTK-s csatárnak ez volt a bemutatkozó meccse görög együttesében, csereként beállva pedig a hosszabbítás 92. percében már be is vette a kaput. Ez igazán álomszerű kezdés, egy magyar légiós számára.
Skoda Xanthi – Olympiakosz Pireusz 0-2
PAE Veria – Aszterasz Tripolisz 1-2

Szerző: Balogh József