Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Segio Ramos megpróbáltatásai, avagy Mourinho új bűnbakja…

Nehéz héten van túl Sergio Ramos. A Manchester United elleni mérkőzésen nagyot hibázott Danny Welbeck gólját megelőzően,majd a Real Madrid hétvégi bajnokiján is a középpontba került. A Rayo ellen rövid idő leforgása alatt ünnepelt „hősből” negatív szereplővé vált. Egyszer fent, egyszer lent, ahogy tartja a mondás.

José Mourinho legújabb célkeresztjébe Sergia Ramos került. A portugál szakember korábbi nyilatkozatában nevet ugyan nem említett, ám nem nehéz eldönteni kire utalhatott. Semmi értelme a felkészülésnek és az órákon át tartó elemzéseknek, hogyha egyesek nem tartják magukat a megbeszéltekhez. Bizonyára látták a Manchester gólját, akkor tudják, mire gondolok. Elég csak ezt kiemelnem”
Sergio Ramos válasza nem váratott sokat magára. A Világ –és Európa Bajnok játékos először reagált Mourinho kijelentésére. „A neveltetésem és személyiségem sem engedi, hogy a csapattársaimat kritizáljam. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy a véleményét elmondja, legyen az a játékostársam, vagy az edzőm. Számomra most a legfontosabb, hogy egységesek maradjunk.” – nyilatkozta a játékos a Rayo elleni mérkőzés után.

Sergio Ramos még a spanyol játékvezetőknek is üzent. – „Elfogadhatatlan, hogy kiállítsanak két perc leforgása alatt. Az első figyelmeztetésem ráadásul indokolatlan volt. Nagyon fáj, hogy ez történ velem. A játékvezetőknek jobban kellene figyelniük a játékra és felmérniük a történéseket. Könnyű kiállítani Sergio Ramost, már csak a hírneve miatt is. Azonban a bírói kérdést nem boncolgatnám tovább. A spanyol futball olyan játékvezetőket igényel, akik képesek felnőni az ország nagy játékosainak szintjéhez.”

A hétvégi bajnokit követően Mourinho képviseletében segédedzője, Aitor Karanka elismerte, hogy a játékvezető tévedett Sergio Ramos kiállításánál, ám a válogatott hátvéd sorozatos fegyelmezetlenségeit egy edző sem nézné jó szemmel, pláne nem José Mourinho.

Nagy Ákos