Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Meglepően könnyed német siker Londonban – videó

Arsenal – Bayern 1:3 (0:2) Emirates stadion
Gólszerző: Podolski 55. illetve Kroos 7., Müller 21., Mandzukic 77.
Arsenal: Szczesny – Sagna – Koscielny – Mertesacker – Vermaelen – Arteta – Ramsey (Rosicky, 71.) – Wilshere – Walcott – Podolski (Giroud, 71.)–Cazorla
Bayern: Neuer – Lahm –Van Buyten – Dante – Alaba –J.Martinez – Schweinsteiger –Muller –Kroos (L. Gustavo, 73.)– Ribery (Robben, 63.)–Mandzukic (Gomez, 79.)

A Bayern München nagy előnyt szerzett idegenben, az Arsenal ellen. A bajorok meggyőzően és magabiztosan futballoztak. A hazaiak a fordulást követően visszajöttek a meccsbe, ám a bajoroké volt az utolsó szó. Az angolok nagyon nehéz helyzetbe kerültek, könnyen lehet, hogy eldőlt a továbbjutás kérdése.

Borzalmasan kezdődött a mérkőzés az Arsenal számára. A vendégek könnyedén ráerőltették akaratukat a hazaikra. A kezdetektől fogva roppant szervezetten és céltudatosan játszó Bayern München már a 7. percben megszerezte az oly fontos idegenbeli első találatot. A jobb oldalon vezettek egy gyors ellentámadást a bajorok, Thomas Müller adott középre, és a második hullámból érkező Toni Kroos kíméletlenül lőtt a hazai kapuba. Totális zavar uralkodott az Arsenal futballistáinak körében. Thomas Vermaelennek talán elfelejtettek szólni, hogy valóban ő játssza ezen az estén a balhátvédet. A vendégek szinte összes támadása az ő oldalán futott. Az angolok csapatkapitánya kereste önmagát és a pozícióját is. Az első gól előtt messziről figyelte amint Thomas Müller középre ível. Társait is illik megemlíteni, akik egyáltalán nem zavarták Toni Kroost a lövésben. Óriási védelmi hibából született az első német találat.

A Bayern nem vett vissza a lendületéből, és igazából mielőtt még az Arsenal magához tért volna a korai sokkból, újabb találatot szereztek a németek a 21. percben. Egy szögletet követően Van Buyten erős fejesét még kiütötte Szczesny kapus, ám sem ő, sem a védői nem reagáltak időben és az első találatot előkészítő Thomas Müller a hálóba terelte a labdát. Érdekes, hogy a legközelebbi játékos, aki oda érhetett volna a kipattanóra, az nem más, mint a Bayern-bekk Dante. A hazai védők messze nem álltak a helyzet magaslatán újfent.

A félidő további részében a bajorok remekül kontrollálták a mérkőzést, masszívan védekeztek és már a labdakihozatalban jelentős problémákat okoztak az angoloknak. Azt történt eddig a pályán, amit a Bayern akar. Szembetűnő volt ez a különbség, ráadásul egy Bajnokok Ligája nyolcaddöntőn…

A fordulást követően Arséne Wenger úgy látszott kellően feltüzelte övéit, és egy „ajándék” szögletet követően szépítettek a hazaiak az 55. percben. Jack Wilshere ívélt középre a sarokból, a labdát szépen elnéző Neuer kapus hibáját Podolski használta ki. A német válogatott támadó élt a kínálkozó lehetőséggel, és higgadtan fejelt a kapuba. Ezek az Arsenal percei voltak, ám amikor talán már kezdte elhinni az Emirates közönségei, hogy övéik egyenlíthetnek, jött az újabb pofon. Mondani sem kel, hogy Vermaelen oldalán vezetett egy akciót a Bayern. A csereként beállt Arjen Robben egészen a tizenhatosig vezetgethette a labdát, jó ütemben tolta ki azt a felfutó Philipp Lahmnak aki erősen középre lőtte a játékszert, ami végül üggyel-bajjal, de a kapuba került. Sokkoló találat volt ez, melyet a horvát középcsatár, Mario Mandzukic szerzett.

Az Arsenal próbálkozott becsülettel, többször veszélyeztették a németek kapuját, ám újabb találatot már nem született a mérkőzésen. Összességében elmondható, hogy a Bayern München a papírformának megfelelően megérdemelten nyert Londonba, ráadásul a vártnál sokkal de sokkal könnyebben tették ezt a bajorok. Az Arsenalnak maradt még némi, főleg matematikai esélye a továbbjutásra, ám az Allianz Arénában valami óriási csodának kelleen történnie, hogy az angolok jussanak tovább.

Érdekes lehet Arséne Wenger mérkőzés utáni sajtótájékoztatója. A francia szakvezető gondjai tovább gyarapodtak kedd este.

Nagy Ákos