Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: olasz pofon a Barcának, van még remény? – videó

A hét talán legjobb BL meccsét vívta a két együttes, pedig voltak olyan vélemények is előzetesen, hogy a Milan akár szét is védekezheti a rangadót. Nos, szó csak a katalánok védelmét érheti, nem is kevés. A milánóiak remek sikerükkel bár még nem érezhetik biztonságban magukat, hatalmas lépést tettek a továbbjutás felé, most pedig tekintsük át a meccs történéseit!

A találkozót a vendég együttes, a narancsmezes Barcelona kezdte, ám az első egy-két percben még a Milan próbált meg helyzetig eljutni. Sőt az első kapura lövést is hazai játékos követte el: a ghánai Muntari bombázott Valdés kapuja fölé. Az első Barca lövésre a 10. percig kellett várni, ekkorra már érződött, hogy ki lesz az úr a pályán, ám gól még nem született, bár két szögletet is elvégezhettek Iniesta-ék. Ezt követően rögtön kontrázni próbált a Milan, ami előre vetítette a mai este forgatókönyvét. A 15. minutumban ismét az olaszok veszélyeztettek, El-Shaarawy tört be a kapu elé, ám Puyol óriásit mentett előle, a szöglet után Boateng került lehetőség elé, de nem találta el a ketrecet. Nagyjából fél óra játék után a várt katalán mezőnyfölény alakult ki a pályán, azaz a labdabirtoklási arány százalékban kifejezve 40-60 körül alakult. És ha ez a fölény nem is minősült meddőnek, nem volt több a vendég gólhelyzet, mint a Rossonero-ké. A maradék 15 percben, ha nem is lassult le a meccs tempója, az események forgataga kicsit visszafogottabbá vált, sőt igazi lehetőség már nem is alakult ki.

Az első félidő krónikájához tartozik még a francia Mexés sárgalapja, amit egy kötelező, Messi elleni faultért kapott, a skót játékvezetőtől.

A második játékrész erőteljes mezőnymunkával telt, amit híven jelez több bátor szerelés, illetve annak kísérlete is. Ennek egyik legegyértelműebb jele, a szokásokhoz híven teátrális Busquets volt, aki keményen csúszott rá Pazzini-re, majd előbbi a hattyúk halálát játszva vergődött a földön, ám mire felfogta, hogy megkapja megérdemelt sárgáját, már két lábon állva értetlenkedett. Innen már csak egy kis ugrás volt az időben a következő kulcsfontosságú jelenet, ami a végső számolgatásnál is fontos lehet: ugyanis, ha nem is a semmiből, de megszerezte a vezetést a Milan gárdája. A piros-feketék jutottak a tizenhatos előteréből szabadrúgáshoz, a legurítást Riccardo Montolivo ágyúzta kapura, az megpattant Jordi Alba-n, Zapata kezéről pedig a labda Kevin-Prince Boateng elé került, aki nem lábatlankodott, és előnyhöz juttatta a csapatát az 57. percben.

Ezt követően, talán a gól, talán az idény első teltházának a felzúdulása végett is, de tovább növelte kezdeményező képességét a vendéglátó csapat. A 66. percben ismét Pazzini körül forgott a világ. Szó szerint. Az olasz támadó a veterán Carles Puyol csapott össze, mindketten a fejüket fájlalták, ám szerencsére tudták folytatni a mérkőzést. S a sokat gyötört támadó csak a 71. minutumban hagyta el a pályát, amikor már látszott rajta, hogy ezen az estén ő ugyan már nem fog különösebbet alkotni. A 75. percben Iniesta próbálkozott viszonylag messziről bevenni Christian Abbiati birodalmát, ám lövése nem talált utat a kapuba. A Barca birtoklási fölény tovább nőtt, az utolsó tíz percre már 33-67 százalék volt az állás. Ám ami igazán lényeges, az 2-0 volt már, ekkorra. Igen, 2-0, a már több olasz sztárklubban is megfordult Muntari egy hármas összjáték után vette be az FCB hálóját. A nem is olyan régen beállt Niang dekázgatott El-Shaarawy-hoz, aki a ghánaihoz passzolt, az pedig nem hibázott. Érdekes volt látni a Barca védőinek tehetetlenségét, ami igazából az egész meccsen is érezhető volt. A maradék 10 percben, illetve az öt perces ráadásban már nem történt semmi különleges, a katalánok fejben már inkább a visszavágón lehettek, hiszen bár 2-0 lett a vége, a Barca egy sima hazai 3-0-al könnyen tovább léphet, ami azért majd százezer rajongójuk előtt nem től lehetetlen küldetés, egy ilyen nagyszerű gárdától. A Milan óriási lehetőség előtt, ha jól átgondolt taktikával kihúzza a Nou Camp-ban, akkor zsebükben lehet már a negyeddöntő. Minden kérdésre kiderül a válasz március 12-én, Barcelonában.

AC MilanFC Barcelona 2-0 (0-0)
San Siro, Milánó
Vezette: Craig Thomson (skót)
Milan: Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, Constant – Ambrosini, Montolivo, Muntari – K-P. Boateng, Pazzini (Niang, 75.), El Shaarawy (Traoré, 87.).
Barcelona: Víctor Valdés – Dani Alves, Piqué, Puyol (Mascherano, 88. perc), Jordi Alba – Fabregas (Sánchez, 62.), Busquets, Xavi – Pedro, Messi, Iniesta.
Gólszerzők: Boateng (57. perc), Muntari (80.)
Sárgalapok: Mexés (25. perc), Traoré (90.), illetve Busquets (54.), Piqué (57.)


AC Milan vs Barcelona 1:0 Boateng by UCL2410

Szerző: Balogh József