Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget ér a Wenger-korszak az Ágyúsoknál?

A Bayern elleni BL-kudarc után tovább erősödtek azok a hangok, melyek Arsene Wenger filozófiájában látják a csapat gyenge szereplésének az okát. Az Arsenal és az emblematikus menedzser útjai elválhatnak a közeljövőben vagy az idény végén.

Nincs mit szépíteni idén az összes nagycsapat az Arsenal képébe röhögött és ez nem volt másként a tegnapi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőn. A vereséget meg lehet magyarázni, de azt a kilátástalan játékot, amit az első félidőben nyújtott az Arsenal aligha.

Mindennél többet mond Jack Wilshere nyilatkozata: „A második félidőben kezdtünk el jól játszani, és ez szégyen, mert az első félidőben nem tudtuk ezt megcsinálni.”

A londoniak csak nyomozták a labdát a német rekordbajnok ellen és mire feleszméltek már rég ”lefőtt a kávé”. A gondokat csak súlyosbítja, hogy a bajnokságban sem túl acélosan teljesítenek, a bajnoki cím álom csupán, sőt a Bajnokok Ligája helyekért is igencsak kotorniuk kell. A mostani szezonban a három dobogós egyikét sem tudták elkapni a Premier League-ben, emellett a hazai kupákból is idejekorán búcsúzott a londoni együttes.

A csapat menedzserén, Arsene Wengeren csattanhat az ostor a folyamatos kudarcokért, elsősorban a tréner sajátos üzleti filozófiája miatt. A ”wengeri út” a tehetséges játékosok leigazolásán alapszik, ám a meghatározó emberek nyáron elhagyják a klubot és nehéz őket pótolni minőségi játékossal. Az elmúlt évek eredményei bebizonyították, hogy ez a fajta ”sztárgyár” már nem versenyezhet a Chelsea vagy a Manchester City eurómilliárdjaival.

A menedzser kilenc éve veretlen bajnoki címig vezette az Arsenalt, azóta viszont évről-évre gyengébben teljesítenek. Tény ami tény, az Ágyúsok legutóbb 2005-ben nyertek trófeát, normál esetben a németek elleni vereség is casus belli lenne a francia szakembernek. Könnyen lehet, hogy a két hét múlva esedékes Tottenham elleni városi derbi nem csak a három pont sorsáról fog dönteni…

Veres Péter