Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bizakodva Isztambulba

Kedd este fél nyolctól a Fenerbahçe otthonában lép pályára a magyar válogatott világbajnoki selejtezőn. A pénteki szerencsétlen pontvesztés után mindenki bízik a javításban, és a győzelemben. Ugyanakkor a török szurkolók meglepően szkeptikusak találkozóval kapcsolatban.

Gyorsan eljön a javítás lehetősége az Egervári-legényeknek, hisz kedden este már Törökországban bizonyíthatnak Dzsudzsákék. Ősszel idehaza 3-1-re nyertünk a félholdasok ellen, és a jelenlegi formájukat elnézve van esély, hogy az isztambuli pokolban is sikerrel jár a válogatott, persze ehhez fel kell dolgozni a pénteki balszerencsés Románia elleni összecsapás utolsó perceit. A törököknél jelen pillanatban a szurkolók is felemásan látják csapatuk esélyeit. Közvélemény kutatásban mindössze 69 % mondja azt, hogy besöprik a három pontot a magyarok ellen, míg 19 % döntetlent, 12 pedig vereséget jósol. Szakemberek szerint amennyiben vereséget szenved vagy csak egy pontot szerez Abdullah Avçi csapata, minden vb-ről szőtt álmuk szertefoszlik. Illetve több török médium szerint vereség esetén akár meneszthetik is Avçit a kapitányi posztról. Már az Andorra elleni sovány sikert is fanyalogva fogadták a Kis-ázsiai országban. Sokak szerint immár a játékosok sem hallgatnak a szövetségi kapitányra, így ezt ki is használhatja a válogatottunk. Ennek ellenére mind Abdullah Avçi, mind a játékosok magabiztosan várják a találkozót.

A játékosok elmondták, hogy túltették magukat a pénteki 92. percben beütött sokkon, és sokkal bizakodóbban néznek a keddi összecsapás elé. Ami biztos, lehetnek változások a kezdőcsapatban, bár Egervári Sándor a románok elleni találkozó után elmondta, hogy nem tervez nagyobb változtatást. Legutóbbi isztambuli kirándulásunk nem sikerült valami szépre. Az emlékezetes 2007-es találkozón Gera jogtalan kiállítása miatt sokáig emberhátrányban kellett helyt állnia a mieinknek, ami sajnos nem sikerült, hiszen azon az estén sima 3-0-lal abszolválta a mérkőzést a török csapat. Persze minden másképp alakult volna, ha akkor helyes ítélet születik. De! Az a múlt, holnap új meccs következik.

2007:

És az őszi 3-1-es siker:

Csapatunk már megérkezett Isztambulba, ahol holnap egy nevekben erős török csapattal és a hazai szurkolók által pokoli hangulattal kell majd megküzdeniük.

A várható kezdőcsapatok:

TörökországMagyarország

Világbajnoki selejtező, Isztambul, Şükrü Saraçoglu stadion

19:30 – tv.: m1

Vezeti: Milorad Mažić (Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević – szerbek)

Törökország: Volkan Demirel – Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Şerdar Aziz, Berkin Irtegün – Hamit Altintop, Çaner Erkin, Şelçuk Inan, Nuri Şahin – Burak Yilmaz, Umut Bulut

Magyarország: Bogdán – Varga, Korcsmár, Vanczák, Kádár – Pintér, Elek – Koman, Hajnal, Dzsudzsák – Szalai

Gavalovits Sándor