Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Gea: Sir Alex olyan, mintha az apám lenne

A Manchester United hálóőre apjaként tekint Sir Alex Fergusonra. A 22 éves kapus az AS-nek adott interjúban azt is  elmondta, hogy nem foglalkozik a médiából érkező támadásokkal.

A spanyol kapus 2011 nyarán az Atleticó Madridtól érkezett az Old Traffordra, de a teljesítménye kezdetben nem volt túl acélos, emiatt rengeteg kritikát kapott az angol sajtótól. A skót menedzser rendre megvédte őt a támadásoktól, és az utóbbi időben egyre inkább rászolgál a bizalomra.

Az interjúban a spanyol szövetségi kapitány Vicente Del Bosque és Sir Alex összehasonlítására kérték, amire így válaszolt: “Mindketten nagyszerű edzők és mindegyiküknek megvan a saját dolga, de mindketten nagyon atyáskodóak. Azt hiszem, hogy Ferguson egy kicsit jobban, ő olyan, mint egy apa, különösen fiatal játékosok számára.”

De Gea a kritikák ellenére is majd kicsattan a boldogságtól és elmondása szerint hosszútávra tervez a Vörös Ördögöknél. “Az igazság az, hogy rengeteg kritikát kapok, a legtöbbnek nincs értelme, így különösebben nem is foglalkozok velük, inkább arra figyelek, hogy edzésben maradjak és folyamatosan játszhassak. Még három év van a szerződésemből, és az az igazság, hogy nagyon boldog vagyok itt, ez egy nagyszerű klub, és örülök, hogy a része lehetek.” – nyilatkozta De Gea.

Veres Péter