Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eric Cantona nagy rajongója José Mourinhónak

A korábbi legendás labdarúgó a francia ’Le Matin’ napilapnak adott interjújában nagyon dicsérte José Mourinho munkásságát és edzői személyiségét.

José Mourinho igazán megosztó szereplője a futballvilágnak. Tehetsége és hozzáértése megkérdőjelezhetetlen, nem is ezért kritizálják sokan a portugált, hanem a személyisége és a megnyilvánulásai miatt.

Eric Cantona elárulta, hogy ő egyáltalán nem tartozik a kétkedők táborába, hiszen lenyűgözi a portugál szakember személyisége. „Mourinho egy nagyon különleges ember, hihetetlen karizmája van, és valami elképesztő módon intézi maga körül a dolgokat.” – kezdte a Manchester United korábbi klasszisa, majd folytatta. „Mindig képes magára vonni a figyelmet, és ezt nem feltétlen azért teszi, mert egoista, hanem így akarja levenni a nyomást a játékosiról. Tökéletesen egyetértek Mourinhóval abban, hogy egy edzőnek részben színésznek is kell lennie.”

A 46 éves francia legenda végül kimondta, hogy nagy rajongója José Mourinhónak, még akkor is, ha a portugál „játékstílusa” egyáltalán nem nyerte el a tetszését. „Nem igazán szeretem Mourinho csapatainak játékát, és szerintem sokan vannak még így ezzel. Az eredményei azonban őt igazolják. A Barcelonára és a Manchester Unitedre nagy figyelmet fordítok szabadidőmben, ám el kell, hogy áruljam, hogy csak is José Mourinho miatt követem Real Madrid körüli eseményeket is. Lenyűgöz a portugál szakember munkássága!” – zárta mondandóját Cantona.

Nagy Ákos