Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Hatpontos meccs lesz!” – Egervári, „Jöhet az újabb három pont.” – Avçi

Sajtótájékoztatót tartottak a Fenerbahçe stadionjában a holnapi világbajnoki selejtező előtt. Egervári Sándor szerint a hazaiak vannak nehezebb helyzetben, míg Abdullah Avçi szerint kötelező a három pont megszerzése.

„Hatpontos meccs lesz, mert a két csapat a románokkal kiegészülve egymással rivalizál a csoport második helyéért. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen minőséget képviselnek a törökök, nem titok, hogy nagyon jó csapattal kell megküzdenünk. Győzelmi kényszerben vannak a törökök, ez a mi malmunkra hajthatja a vizet. – kezdte Egervári Sándor, a magyar kapitány. – A Budapesten elkövetett hibákat szeretnénk jóvátenni, de ezt csak bravúros szerepléssel érhetjük el.”

A kezdőcsapat kihirdetésére közvetlenül a mérkőzés előtt kerül sor. Erről a következőket mondta a kapitány: „Néhány poszton változtathatunk, ez függ a mai edzéstől is, hogy ki milyen fizikális állapotban van. Nagyon nehéz mérkőzésre készülünk, óriási a tét, hiszen két olyan csapat játszik, amelyik a második helyért küzd a csoportban. Az utolsó pillanatban két pontot veszítettünk Románia ellen pénteken, de ezen már túltette magát a közösség, és megfelelő mentális állapotban vagyunk, készen állunk a holnapi meccsre.”

Szabics Imre kisebb sérülés miatt kért cserét pénteken. Ám várja a keddi összecsapást: „Nem játszottam több mint három hétig, ezért kértem cserét a románok ellen, de ha a kapitány is úgy gondolja, készen állok a következő meccsre – mondta Szabics.  – A játék képét nézve, majdnem tökéleteset nyújtottunk a románok ellen, akik egy helyzetből szereztek két gólt.”

„Remélem, az Andorra elleni jó teljesítményünk tovább javul a Magyarország elleni keddi vébéselejtezőn – bizakodott a mai sajtótájékoztatóján Abdullah Avçi török szövetségi kapitány. – Nagyon fontos kilencven perc elé nézünk. Mondanom sem kell, mennyire fontos lesz, hogy végig koncentráljunk, mindenre figyelnünk kell. Fontos, hogy csapatként működjünk, és hogy a közönség kitartson mellettünk.” Tagadta azokat az információkat, mely szerint a csapat egyénieskedett volna a pénteki Andorra elleni találkozón, mint mondta a csapategység lehet a legfőbb erősségük. „Hosszú meccs lesz a magyarok elleni, elszántnak kell lennünk. A két márciusi mérkőzésre hat pontot céloztunk meg, három már megvan, holnap este jöhet a következő három, és akkor versenyben maradunk. Még egyszer hangsúlyozom: a közönség biztatása nagyon fontos.” – nyilatkozta magabiztosan.

Şelçuk Inan is beszélt a várakozásairól: „Mindenki a keddi meccsről beszél, tudjuk, mennyire fontos lesz. A technikai stáb és a csapat is készen áll. Nagy szükségünk lesz a közönségre. Küzdeni fogunk, folytatni akarjuk az utunkat – fogalmazott Inan – Mindegy, ki játszik majd, mindent meg kell tennie a győzelemért. A válogatottban bárki betölthet egy-egy posztot, a lényeg, hogy hajtson és küzdjön a sikerért.” Ő is kiemelte, hogy nincs széthúzás a csapaton belül: „Nincsenek problémák a csapaton belül, megvan az összhang. A televízió és az újságok másról számoltak be, de higgyék el nekem, nem volt igaz.”

Gavalovits Sándor