Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Milan: Távozhat a ghánai középpályás

Olyan hírek láttak napvilágot a sajtóban, miszerint az AC Milan ghánai középpályása Kevin Prince Boateng távozhat. A klubvezetőség pedig már azon gondolkodik, hogy kit igazoljon a helyére távozása esetén.

Konkrét indok nincs azzal kapcsolatban, hogy miért igazolna el. Azonban nem kell messzire mennünk a múltban, hogy találjunk. Boatenget több rasszista támadás is érte már Olaszországban, s őt ez különösképpen mélyen érinti. A legutolsó ilyen incidens a Pro Patria elleni barátságos mérkőzésen történt, amitől visszhangzott a világsajtó. Egy másik lehetséges ok a távozására az a teljesítménye. Sokak szerint már nem nyújtja régi önmagát, de ennek ellenére még mindig alapember a Milannal. A középpályás helyére Galliani már ki is nézett két lehetséges játékost, akiknek a megszerzése a Milan szemszögéből kicsit valótlannak tűnik.

Az egyik játékos Mario Götze a Dortmund fiatal támadója, akit a német klub 50 millió euró alatt biztos nem hajlandó senkinek odaadni. Ráadásul nagyon is jól érzi magát Németországban és valószínűleg kitölti a 2016-ig szóló szerződését. Szóval a Milannak még akkor sincs sok esélye, ha esetleg elő tudják teremteni a transzferhez szükséges euró milliókat.

A másik játékos pedig nem más, mint a Manchester Unitedtől elvágyódó Nani. Valószínűleg nem hosszabbítja meg jövőre lejáró szerződését a Vörösökkel, s emiatt csökkenhet jelenlegi 27 millió eurós piaci értéke. Az ő megszerzésével kapcsolatban már több esélye van a Milannak, mint a fentebb említett játékosnál. Azonban itt is akadhatnak gondok, mivel Nani olyan fizetést kér, amit csak a dúsgazdag klubok tudnak neki adni és hát valljuk be, hogy a Milan nem tartozik azon klubok közé.

Báló Bence