Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi utóléri Maradona-t?

Az argentin válogatott, és a Barcelona sztárja akár már ma esti, Bolívia elleni selejtező mérkőzésen utolérheti a nagy Diego Maradona-t, a válogatott örökös góllövőlistáján.

A ,,Bolha” becenévre hallgató játékos, 2005 óta szerepel az argentin nemzeti csapatban. Egykoron még pont egy Magyarország elleni mérkőzésen debütált, ha nem is rögtön egy góllal, hanem egy gyors kiállítással. Azóta, oly’ meglepő módon mégis összegyűjtött 78 válogatottságot, s ezeken a fellépésein eddig 32-szer volt eredményes.

Pillanatnyilag hárman állnak még előtte a listán. Az első helyezett, Gabriel Batistuta még bőven elérhetetlen, hiszen 56 találatnál állt meg. A második Hernán Crespo, aki 35-nél jár, és az ,,Isteni Diego”, aki 34-nél. Messi, egy jó estét kifogva, akár mindkettőjüket befoghatná már most. Persze nem kérdés, hogy a fiatal sztár, aki idén is még mindig csak 26 esztendős lesz, alighanem befogja majd, a legendás ,,Batigol”-t is, akkor pedig elhallgattathatja, azokat a hangokat, miszerint az Albiceleste-ben nem képes maradandót alkotni.

Balogh József