Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Papírforma-eredmények, Balotelli- és Lewandowski-duplával

Ahogy múlt pénteken, úgy kedden is több érdekes mérkőzést is tartogatott a vb-selejtező soros fordulója, s ez még akkor is igaz, ha a következő meccsek gyakorlatilag mindegyikén az előzetesen esélyesebbnek vélt gárda vitte el a három pontot.

Belgium – Macedónia: 1-0 (0-0).

A házigazda belgák az A-csoport listavezetőjeként fogadták Macedónia nemzeti csapatát, s győzelmével megőrizte az első helyét a kvartettben, Horvátország előtt. Gólszerző: E. Hazard (63.).

Észak-Írország – Izrael: 0-2 (0-0).

Ugyan az F-csoport középcsapatai számára vajmi kis esélye van a továbbjutásra, vagy akár a pótselejtező kivívására, ennek ellenére az izraeli válogatott rendkívül komolyan vette az összecsapást és képes volt idegenben legyőzni az észak-ír nemzeti csapatot. Gólszerzők: Refaelov (77.), Ben Basat (84.).

Írország – Ausztria: 2-2 (2-1).

Hiába szerzett Jonathan Walters révén két gólt is a hazai egylet az első játékrészben, a zöld mezesek kénytelenek voltak megelégedni az egy ponttal a második helyért vívott harcot tekintve szinte kulcsfontosságú találkozón, miután nyugati szomszédaink David Alaba révén a hosszabbítás perceiben egyenlítettek. Gólszerzők: Walters (25.-11-esből, 45.), ill. Harnik (11.), Alaba (91.).

Lengyelország – San Marino: 5-0 (2-0).

Európa egyik legkevésbé veretes gárdája ellen könnyedén nyertek a lengyelek, így továbbra is reménykedhetnek benne, hogy elcsíphetik a második helyet a „H” jelű kvartettben. Gólszerzők: Lewandowski (21., 50.-11-esből), Piszczek (28.), Teodorczyk (61.), Kosecki (91.).

Málta – Olaszország: 0-2 (0-2).

Mario Balotelli két góljának köszönhetően érvényesítette a várakozásokat az olaszok, ennek köszönhetően pedig már-már fél lábbal a világbajnokságon érezhetik magukat. Gólszerzők: Balotelli (8.-11-esből, 45.).

Szerző: Budai Levente