Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sikerült a pontszerzés Törökországban, hozta a kötelezőt Csehország és Portugália

A mai estén folytatódtak a küzdelmek a 2014-es brazíliai VB részvételért. Csehország és Portugália számára rendkívül fontos volt a győzelem. Pályára léptek a mieink is Törökországban, s ha a három pontot nem is, de legalább egyet tudtunk szerezni, amivel még így is másodikok vagyunk a csoportunkban.

Örményország – Csehország 0:3 (0:0)

Komoly győzelmi kényszerben voltak a vendégek miután pénteken simán kikaptak hazain a Dánoktól, ennek megfelelően hozták is a kötelezőt. Igaz csak a második félidőben tudták eldönteni a meccset, mert az Örmények sem játszottak rosszabbul. Mindössze csak annyival, hogy a helyzeteiket nem tudták kihasználni, s ezen a mérkőzésen ez végzetesnek bizonyult. A meccs embere egyértelműen az a Matej Vydra, akinek a góljai döntötték el a meccset. A hosszabbításban rúgott gól pedig már csak hab volt a tortán. Ezzel a győzelemmel a Csehek jelenleg a 3. helyen tartózkodnak 8 ponttal a 9 pontos Bulgária és a 10 pontos Olaszország mögött. Bár ez a B jelű csoport elég kiszámíthatatlan, hisz itt még a 4. helyezett Dániának is vannak esélyei a továbbjutásra.

Gólszerzők: Vydra (47., 81.), Kolar (93.)


Armenia vs Czech Republic 0:3 GOAL HIGHLIGHTS by footballdaily1

Észtország – Andorra 2:0 (1:0)

A hazánk csoportjában lévő két csapat mérkőzésén nem született semmilyen meglepetés. A hazaiak hozták azt, amire számítottunk. Nagyobb labdabirtoklás és több helyzet, mindössze ennyi volt a különbség a két csapat között. Az első félidő végén sikerült megszerezniük a vezetést, s a második játékrészben bebiztosították azt. A D csoportban tehát Észtország továbbra is az utolsó előtti, míg Andorra nem meglepetésre az utolsó helyen tartózkodik.

Gólszerzők: Anier (45.), Lindpere (62.)


Estonia vs Andorra 2:0 MATCH HIGHLIGHTS by footballdaily1

Azerbajdzsán – Portugália 0:2 (0:0)

Az előző játéknapon Izrael otthonában botló Portugália számára a nemzet szó szerint megkövetelte a győzelmet. A követelésnek meg is lett az eredménye, igaz sokáig rághatták a körmüket a Portugálok, hisz az első gól nehezen született meg a második félidőben, annak ellenére, hogy végig mezőnyfölényben játszottak. A statisztikai adatok szerint a hazaiaknak egyetlen egy kapura lövésük sem volt, s a labdát is többnyire csak nyomozták a pályán. És hát labda és helyzetek nélkül iszonyatosan nehéz nyerni. De ha már a hazaiak nem volt kedvük kapura rugdosni, akkor mindezt megtették helyettük a vendégek, akik összesen 21-szer próbálkoztak a 90 perc alatt.

Gólszerzők: Alves (63.), Almeida (79.)
Kiállítva: Aliyev (55.)


Azerbaijan 0-2 Portugal footyroom.com by Futbol2101

Törökország – Magyarország 1:1 (0:0)

Visszavágó volt ez a javából. A Pesti 3:1-es hazai sikert követően a Törököknek szinte élet-halál kérdése volt a győzelem. Nos, legnagyobb örömünkre nem sikerült győzniük hazai pályán sem, s a legszebb, hogy hátrányból tudtunk felállni. Az első félidőben akár a vezetést is megszerezhettük volna, de a szerencse nem volt velünk. Igaz a félidő végén meg hozzánk állt Fortuna, hisz ha nem lett volna velünk, akkor könnyen kaphattunk volna akár három gólt is. Ugyanis a félidő végére szinte összeomlott a védelmünk, s a lehető legjobbkor jött a szünet. A második félidőre kivonulva nem változott a felállásunk, maradt az egycsatáros megoldás, ami talán nem a legjobb megoldás volt ezen a meccsen. Sajnos a Törökök szereztek vezetést a 63. percben, de a csereként beállt Ferencváros játékos Böde Dániel nem sokkal később egyenlíteni tudott, s ezzel kialakította a végeredményt.

Törökország: Kivrak – Gönül, Kaya, Irtegun, Kaldirim – Inan, Potuk (Altintop 70.) – Bulut(Erding 80.), Sahin, Turan – Yilmaz

Magyarország: Király – Vanczák, Korcsmár (Guzmics 46.), Mészáros, Kádár – Koman, Varga, Pintér, Hajnal (Böde 67.), Dzsudzsák – Szalai (Elek 78.)

Gólszerzők: Yilmaz (63.) ill. Böde (71.)
Sárgalap: Irtegun, Yilmaz ill. Varga, Dzsudzsák, Böde


Turkey vs Hungary 1:1 Bode by footballdaily1

Báló Bence