Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es EB elitkör: Győzelem a nyitányon

Lejátszotta első mérkőzését a Pisont István irányította U17-es válogatott az EB selejtező elitkörébe. Fiataljaink a finnek ellen nyertek a Telkiben megrendezett összecsapáson.

Elöljáróban annyit, hogy az elitkör kvartettjeiből csak a csoportelsők jutnak a májusi Szlovákiában rendezendő nyolcas-döntőbe. Olyan csapatok nincsenek ott, akik híresek utánpótlás nevelésükről: Hollandia, Spanyolország és Franciaország válogatottja is elbukott a selejtezők korábbi szakaszában. A csoport másik mérkőzését Tatabányán játszották volna, ám a pályaalkalmatlansága miatt Svédország és Fehéroroszország is Telkiben játszik.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, hiszen március végéhez közeledve szokatlan hóesés nehezítette a csapatok helyzetét. A találkozón a vendégek kezdtek aktívabban, akik ki is használták fölényüket egy gyors góllal. A gól után továbbra is az északiak akarata érvényesült. Az első negyedóra végén kis híján újabb gólt szereztek a skandinávok. Oksanen lövése épphogy elkerülte a magyar kaput. Már-már úgy tűnt, a mieink nem tudnak egyenlíteni, ám egy szép kényszerítő végén Rácz Barnabás egalizált.

A második játékrészben ismét a finnek kerültek előnybe, Jääkeläinen tizenöt méterről lőtt Ivancsics kapujába. A hajrában aztán Zsótér Donát és Takács Krisztofer révén végül sikerült megnyerni a fontos mérkőzést.

Folytatás csütörtökön Fehéroroszország ellen, a mérkőzést 14:30-tól a Sport 1 élőben közvetíti. A mai napon még hátra van a Svédország – Fehéroroszország találkozó, melyre 17:30-tól kerül sor szintén Telkiben.

U17-es EB-Elitkör, 3-as csoport, 1. forduló
Telki. Vezette: Jakimovszki (macedón)
Magyarország – Finnország 3-2 (1-1)
Magyarország: Ivancsics – Bedi, Talabér, Kecskés, Spandler – Szántó (Takács K. 80.), Gazdag, Rácz – Bölcsföldi (Vida 54.), Korozmán (Tihanyi 66.) , Zsótér.

Finnország: Mujunen – Galibert (Kalermo – a szünetben), Sauranen, Lehtinen, Ojanperä – Kumpula, Lassas, Jensen (Jääkeläinen 58.), Oksanen (Larsson 68.) – Jouini, Köse.

g.: Rácz (37.), Zsótér (77.), Takács (84.), ill. Galibert (9.), Jääkeläinen (65.)

Az U17-es Elitkör további programja:
Kedd

Svédország–Fehéroroszország, 17.30, Telki
Csütörtök
Magyarország–Fehéroroszország, 14.30, Telki (Tv: Sport1)
Finnország–Svédország, 14.30, Tatabánya
Vasárnap
Svédország–Magyarország, 14.30, Telki (Tv: Sport1)
Fehéroroszország–Finnország, 14.30, Tatabánya

Gavalovits Sándor