Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európai selejtező zóna: Az összes végeredmény, és táblázat egy helyen – Kihagyhatatlan!

A hatodik játéknappal folytatódott kedden, a világbajnoki selejtező sorozat, európai felvonása. Szerencsére a mi esélyeink is megmaradtak a VB részvételre, ám sok más együttes a tegnapi eredmények hatására, már szinte lemondhat a reményeiről, míg mások óriási esély kapujában vannak. Utóbbiak közé tartozik például Montenegró, amely este sem ijedt meg az angoloktól, illetve az újjáéledő belga válogatott is. Jöjjenek az eredmények

A csoport:
Belgium – Macedónia 1-2
Szerbia – Skócia 2-0
Wales – Horvátország 1-2
Tovább folytatódik a kiélezett verseny Beligum, és Horvátország között. A ,,Vörös Ördögök” hazai pályán gyűrték le, a Chelsea játékosának, Eden Hazard-nak a találatával, a jól küzdő Macedóniát. Déli szomszédunk pedig nagycsatában, bár a meccs jórészében mezőnyfölényben futballozva, Cardiff-ban győzedelmeskedet a Gareth Bale fémjelezte Wales-iek ellen. A horvátok az utolsó negyedórában fordították javukra mérkőzés állását, egyenlítő találatukat Dejan Lovren irigylésre méltó bombával hozta meg. A Vb-ről sejthetően már lecsúszott szerb és skót nemzeti csapat egymással csapott össze, végül a ,,Fehér Sasok” diadalmaskodtak, a duplázni tudó Filip Djuricic révén.
A csoport állása: 1. Belgium 16 pont, 2. Horvátország 16 pont, 3. Szerbia 7 pont, 4. Wales 6 pont, 5. Macedónia 4 pont, 6. Skócia 2 pont.

B csoport:
Málta – Olaszország 0-2
Örményország – Csehország 0-3
Dánia – Bulgária 1-1
A múlt hétvégén otthon égő csehek remek második félidei játékuknak köszönhetően bedarálták, az egyre erősödő, ám egyelőre még az európai középmezőnytől is távollévő örményeket. A meccs hőse a két találatig jutó Watford támadó, Matey Vydra volt. A fiatal játékosnak egyébként ez volt az első két gólja, jó kezdés. Az éllovas olaszok, ha nem is brillíroztak, de már az első játékrészben eldöntötték a három pont sorsát, a meglepően jól, és harciasan játszó Málta ellen. A csoport tegnapi rangadója vitán felül a dán-bolgár derbi volt. A meglehetősen fair, és indulatoktól mentes összecsapáson végül 1-1-es eredmény született, ami inkább a bolgároknak kedvez, hiszen ők állnak jelenleg a második, pótselejtezőt ígérő helyen.
A csoport állása: 1. Olaszország 13 pont, 2. Bulgária 10 pont, 3. Csehország 8 pont, 4. Dánia 6 pont, 5. Örményország 3 pont, 6. Málta 0 pont.

C csoport:
Írország – Ausztria 2-2
Németország – Kazahsztán 4-1
A szabadnapos svédekre most már ráestek a riválisok, azaz az ír, és az osztrák válogatott. Magyarán pillanatnyilag mindhárom együttes 8-8 ponttal áll, bár hozzá kell tennünk, hogy a ,,Háromkoronások” egy meccsel kevesebbet számlálnak, mint a két vetélytárs. Utóbbiak egyébként pont egymással mérkőztek meg Dublin-ban. És jól jelzi, hogy az utóbbi években egyértelmű hazai siker lett volna várható, az osztrák futball erősödése kezd megmutatkozni, pedig akár az előző kvalifikációs sorozatban nem sok esélyt kaptak volna egy ilyen látogatás során. Így tehát nem is olyan meglepő, hogy bár, csak az utolsó pillanatban, de ki tudtak egyenlíteni a ,,sógorok”, a végletekig kiegyenlített előadáson.
Az éllovas németek könnyed ,,edzőmeccsen” verték meg, a szerény képességű Kazahsztánt, így a ,,Nationalelf” úgy tűnik, jövőre sem lesz hiányzója a Világbajnokság mezőnyének.
A csoport állása: 1. Németország 13 pont, 2. Svédország 8 pont, 3. Ausztria 8 pont, 4. Írország 8 pont, 5. Kazahsztán 1 pont, 6. Feröer-szigetek 0 pont.

D csoport:
Törökország – Magyarország 1-1
Észtország – Andorra 2-0
Hollandia – Románia 4-0
A csoport zászlóshajója, a holland válogatott a várakozásoknak megfelelően, papírforma eredménnyel rukkolt elő, a Románia elleni találkozón, így megerősítve éllovas pozícióját. A legfőbb üldöző, a magyar válogatott halovány összecsapáson, csak 1-1-es eredményt ért el, Isztambulban, a török válogatott ellen. A vendégek egalizálása, az első válogatott gólját szerző Böde Dánielnek köszönhették. A két utolsó mérkőzésén Észtország, továbbra is a nullapontosok keserű életét hagyta Andorrára, míg a hazaiak egy pontra megközelítették Törökországot, amelyet a saját sajtója már eltemetett, ami a továbbjutást illeti.
A csoport állása: 1. Hollandia 18 pont, 2. Magyarország 11 pont, 3. Románia 10 pont, 4. Törökország 7 pont, 5. Észtország 6 pont, 6. Andorra 0 pont.

F csoport:
Azerbajdzsán – Portugália 0-2
Észak-Írország – Izrael 0-2
Végre! Az öt meccs óta nyeretlen luzitánok újra diadalmaskodni tudtak, bár a nem éppen világverő azeriek otthonában. Persze a három pont, az három pont, még ha így is hátrányban vannak, a most szándékosan szabadnapos Oroszország mögött. A portugálokkal kéz a kézben menetel az izraeli csapat is, amely a játékra végre alkalmasnak ítélt Belfast-ban nyert, téve háromcsapatossá, a két jónak tűnő helyezésért a versenyt.
A csoport állása: 1. Oroszország 12 pont, 2. Izrael 11 pont, 3. Portugália 11 pont, 4. Észak-Írország 3 pont, 5. Azerbajdzsán 3 pont, 6. Luxemburg 2 pont.

H csoport:
Lengyelország – San Marino 5-0
Montenegró – Anglia 1-1
Ukrajna – Moldávia 2-1
Nagy az elkeseredettség tegnap este óta, az angol válogatott háza táján. Steven Gerrard tényleg ki volt akadva: Ezt jól el b…tuk. Velős, és tömény, de igaz. A tegnapi rangadó, 1-1-es végeredménye után, továbbra is Montenegró áll az élen, így már nem csak Anglia kezében van a saját sorsa, bár a pótselejtező sem jelenthet katasztrófát, egy (papíron) ennyire erős gárdának. A ,,vert mezőnyben” lévő, és furcsa mód már lesajnált lengyelek, és ukránok egyaránt győztek az este folyamán, így még él minimális reményük, ami a brazíliai utat jelentené jövő nyáron.
A csoport állása: 1. Montenegró 15 pont, 2. Anglia 13 pont, 3. Ukrajna 9 pont, 4. Lengyelország 9 pont, 5. Moldávia 4 pont, 6. San Marino 0 pont.

I Csoport:
Franciaország – Spanyolország 0-1
A nap csúcsmeccsén, a spanyol válogatott, végi fölényben játszva, Pedro góljával győzte le a francia együttest, hazai pályán. A találkozót a gallok emberhátrányban fejezték be, bár 11-11 emberrel sem voltak partiban, a Világ-, és Európa Bajnokok sorát felvonultató Seleccíon-nal.
Del Bosqué-ék újra vezetik a csoportot, jelenleg egy pontos előnnyel a második franciák előtt. A többiek szabadnaposok voltak, de esélyeik így is reménytelenek.
A csoport állása: 1. Spanyolország 11 pont, 2. Franciaország 10 pont, 3. Grúzia 4 pont, 4. Fehéroroszország 3 pont, 5. Finnország 2 pont.

Balogh József