Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németországból erősítené meg hátvédsorát a Barca – kapcsolatfelvétel

Német sajtóinformációk szerint a katalán klub Dortmundban találta meg a szerintük leginkább alkalmas védőt. A régióban tevékenykedő képviselőjüknek engedélyt adtak, hogy felvegye a kapcsolatot a spanyol óriás nevében a kiszemelt középhátvéd, Mats Hummels ügyében.

A Barcelona csapatának idén kétség kívül leggyengébb pontja a középhátvéd pozíciója, ahol sérülés miatt ritkán állt össze a korábban megbízható teljesítményt nyújtó Puyol – Piqué páros. A helyükön kényszermegoldásként szolgáló játékosok sem teljesítettek mindig az elvárt szinten és egyelőre az utánpótlásban sem találni olyan játékost, akit bátran be lehetne állítani a legfontosabb meccseken is. Ezért tartják fontosnak a katalánok szurkolói és vezetői egy megbízható belső védő leigazolását, aki a jelek szerint a Dortmund és a német válogatott kiválósága lenne, akiért a nyáron kívánnak ajánlatot tenni.

Hummels a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű EB előtt hosszabbította meg jelenlegi csapatával szerződését 2017-ig, értékét a transfermarkt.de portál 24 millió euróra becsüli. Kérdés hajlandó lenne-e ennyiért megválni egyik fontos láncszemétől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére készülő sárga-kék csapat. Dortmundi oldalról egyelőre azonban cáfolják a megkeresés tényét.

Móra Tamás