Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elkezdtek nyilatkozni a felek a Bayern – Barca előtt

Mielőtt még bárki is azt gondolná, hogy a német és spanyol sztárcsapat valamiféle háborúra készülne, és elkezdődtek a beszólógátasak oda-vissza, az most kicsit csalódni fog. Javi Martinez, a Bayern München spanyol válogatott középpályása tisztelettel és elismerően nyilatkozott a Barcáról.

Josep Guardiola még hivatalosan nem áll a bajorok alkalmazásában, így a német rekordbajnoknál Javi Martinez ismeri legjobban a Barcát és játékosait. A számos spanyol bajnoki találkozón kívül, Martinez játszott már Király Kupa döntőt is a katalánok ellen, ráadásul a „fél Barcelonával” karöltve lett Világ –és Európa Bajnok a spanyol válogatottal.

A Bayern múlt nyáron szerződtetett játékosa a végletekig dicsérte a katalánokat, akik szerinte valóban a legjobbak jelenleg. Martienz kiemelte a Barca kulcsjátékosait is, a sort Xavival kezdte.  „Véleményem szerint Xavi a legjobb támadó középpályás a világon. Élményszámba megy, hogyha láthatod őt játszani, nem is beszélve arról, ha ellene lépsz pályára. Hogyha azt gondolja az ember, hogy alaposan kielemezte Xavi játékát, mindent tud róla, akkor nagyon téved. Ő bármikor képes valami újat, valami váratlant húzni! A legjobb megoldás ellene talán az lesz, hogyha kevés teret engedünk neki. Ő a Barca motorja”

Javi Martinez meglepően őszinte volt interjújában, ami a Marca honlapján olvasható. „A Barca legintelligensebb játékosa szerintem Sergio Busquets. Ő stabilizálja a katalánok játékát. Amikor mindenki támad, Sergio visszalép védekezni. Nem látványos az, amit ő csinál, de elengedhetetlen a jelenléte a pályán.” – így Javi Martinez. (Tegyük hozzá, közel sem biztos hogy ezzel sokan egyet is értünk majd…)
A Bayern középpályása természetesen szót ejtett Lionel Messiről is: „Messi a világ legjobbja, ehhez kétség sem férhet. Akár ő is jelentheti majd a különbséget. Szerintem biztosan felépül majd, hiszen már csak a jelenléte is óriási lökést ad a katalánoknak. Különben is, a Bajnokok Ligájában a legjobbak ellen akar mindenki játszani!”

„Bármilyen erős is a Barca, úgy gondolom, nekünk nem lehet más a célunk, mint a döntőbejutás!” – összegzett Javi Martinez.

Nagy Ákos