Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: iksz Amszterdamban, zárkózhatnak a többiek?

Elérkeztünk a hajrához, a holland ligában! A 31. forduló nyitómérkőzését a listavezető Ajax, és az egyre kiforrottabbá váló Heerenveen játszotta. Ezen találkozó összefoglalója után pedig a szombati programot olvashatja a kedves érdeklődő.

Ajax – Heerenveen 1-1
Gólszerző: Fischer (26. perc), illetve Finnbogason (53.)
Fontos hír, hogy a minap bajnok lett a Heerenveen. Mármint a tartalékcsapat, amely Otigba Kennethtel a soraiban ünnepelte a címet. Az első csapat persze szintén nagydolgot visz véghez idén, hiszen a hetedik helyen áll, ami egy ilyen minőségű kerettel a lehető legtöbb, amit Marca van Basten kihozhat magából.
Apropó a legendás játékosból lett remek edző: az egykori háromszoros Aranylabdás játékos ma újabb nagy tettet végre hajtva, 1-1-es döntetlent harcolt ki szeretett klubja, az Ajax otthonában.
Hiába szerzett vezetést a végig meddő mezőnyfölényben lévő de Boer-gárda, a Bayern München által megkörnyékezett Viktor Fischer góljával, azt a szünet után egalizálni tudták a vendégek. A tettes pedig nem volt más, mint a „Szívecskések” egyik legjobbja, az izlandi Alfred Finnbogason.
A 90 perc leteltével ugyan 64-36 százalékos labdabirtoklási arány mutatkozott meg, ám ez mit sem ért, hiszen a hazaiak alig valamivel többször tudtak csak veszélyeztetni. A Heerenveen titka, ami a megérdemelt döntetlenhez segítette őket, a jó csapatjáték, és a bátor tördelés volt, ahogy rendre, gyakran apró szabálytalanságokkal megakasztották a vendéglátók támadásait.
A reminek köszönhetően, a három üldöző két-két pontot faraghatna hátrányán, bár ez kivitelezhetetlen, ugyanis a Feyenoord, és a Vitesse pont egymástól fog pontokat elvenni vasárnap délután.

Groningen – ADO Den Haag 18:45
Középmezőnyös csatával indít a szombati nap. A legjobb esetben is a hetedik helyre hajtó Groningen fogadja, az ADO-t. A hágaiak pillanatnyilag a 10. helyen állnak, bár álltak sokkal előrébb is, a bajnokság korábbi szakaszában.
A két gárda már kétszer is összecsapott a szezonban, és mindkét alkalommal a mostani pályaválasztó tudott nyerni. A fővárosban 0-1-es vendégsiker, majd ugyanilyen végeredmény született a kupameccsükön is, már Groningen-nen.

Heracles Almelo – RKC Waalwijk 19:45
A látogató RKC az elmúlt időszakban ugyan három meccsén is veretlen maradt, az azt megelőző sorozatos bakik miatt a kiesés, vagyis inkább az osztályozós helyek szomszédságában egyensúlyoz. Persze Waalwijk-ben is tudják, hogy ez még így is jobban sikerülő idény, mint a tavalyi. Ahhoz azonban, hogy biztosak lehessenek dolgukban nyerniük kéne Almelo-ban, a három meccs óta nyeretlen Heracles ellenében.

Willem II – Roda JC 19:45
Utolsó utáni lehetőség a hazai Willem-nek, mint a tabella legutolsó helyezettjének muszáj nyerni, az osztályozós pozícióban szerénykedő Roda ellenfeleként. A tilburgiak ugyan matematikailag még mindig nem tekinthetők biztos kiesőnek, bármi is történjék, az viszont kizárható hogy hozzák utolsó három fellépésüket. A Roda alighanem szeretne feljebb lépni a 16. helyről, hogy ne „túlórában” kelljen megragadniuk az Eredivisie-ben.

AZ Alkmaar – PSV Eindhoven 20:45
A forduló egyik rangadóján, az erőtlen Alkmaar látja vendégül a bajnoki címről már-már lemondani kényszerülő PSV-t. Az AZ-ról szólván bár kicsit talán túlzás az „erőtlen” kifejezés, lévén az előző körben földre vitték, és még jól meg is „rúgdosták” az Utrecht együttesét. Az alkmaar-iak időtlen idők óta nem lőttek olyan sok gólt egy fellépésen, mint a múlt héten: hat góllal küldték haza Jan Wouters-ékat. Ilyen teljesítményüket látva kár is lenne a ő kiesési gondjaikról beszélni. Nem úgy az eindhoven-iek lecsúszásáról, már ami az elsőséget illeti. Ha szombaton nem nyernek Advocaat-ék, akkor fel is adhatják az Ajax (és a Vitesse) üldözését.

Balogh József