Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Indul a véghajrá a spanyoloknál is

A spanyol bajnokság 32. fordulójában jóformán minden egyes meccsnek nagy jelentősége van. Az alsó és a felsőházban egyaránt roppant sokat számítanak most már a megszerzett illetve elvesztett pontok. A forduló derbijét szombat este a Mestallában játssza Valencia és a Málaga. A Barca és a Real hazai pályán „hangolódhat” a jövő heti BL elődöntőre.Nagyobb figyelmet érdemel még a hazai pályán szárnyaló Sevilla és az Atlético Madrid összecsapása is.

Mallorca – Rayo Vallecano
A múlt heti Celta elleni 1:0-s siker után a Mallorca tovább menekülne a kiesés elől, ehhez nagy szüksége lenne Gregorio Manzano csapatának az újabb három pontra. A Rayo kellemetlen ellenfél idén, még idegenben is, ráadásul a vendégek csupán 6 pontnyira vannak az EL indulást erő 6. helytől. Remek kis nyitómeccs kerekedhet ebből a találkozóból!

Granada – Valladolid
A Granada 8 mérkőzés óta nyeretlen, melynek következtében a kiesés réme igencsak fenyegeti a híres történelmi város csapatát. A Valladolidnak talán kiesési problémái már nem lesznek idén, azonban egy roppan kemény meccs vár a „lila-fehérekre” szombat délután, egy olyan csapat ellen, amelyik az életéért küzdd.

Real Madrid – Betis
José Mourinho hatalmas kihívás előtt áll majd szerda este, amikor is a Real a Borussia Dortmunddal játszik idegenben a BL elődöntőjében. A portugált ismerve, több kulcsjátékosának is pihenőt adhat a hétvégén, ráadásul a Real keretében mindenki egészséges. Viszont hogyha a Betis ellen, ha nem koncentrálnak kellően a madridiak, könnyen bajba kerülhetnek. A sevillai zöld-fehérek igazán egységes és szimpatikus csapat benyomását keltik idén, ráadásul még az Európa Liga indulásról sem tettek le.

Barcelona – Levante
A Barcelona a Bayern München elleni keddi idegenbeli BL elődöntőt megelőzően egy kötelező feladat előtt áll, hiszen a katalánok a Levantéval játszanak a Camp Nouban. A találkozó toronymagas favoritja természetesen a Barca, még úgy is, hogy akár több meglepetés is lehet a hazaiak kezdőjében a BL mérkőzést figyelembe véve. Lionel Messi felépülése mellet egy újabb jó hír a Barca szurkolóknak, hogy Carles Puyol felépülése gyors ütemben halad, és a csapatkapitány mindenképpen szeretne ott lenni a müncheni BL meccsen!

Valencia – Málaga
Valencia – Málaga a BL indulás tükrében, avagy az 5. látogat a 6.-hoz. Mindkét csapatnak 50 pontja van, és 4 egységnyi a hátrányuk a jelen állás szerint még BL induló Real Sociedad mögött. A két rivális tökéletesen tisztában van a mérkőzés tétjével. A Málaga szélsője, Joaquín szerint „ez a meccs egy igazi döntő lesz mindkét fél számára.” Valljuk be, nem sokat tévedett a korábbi spanyol válogatott futballista. Aki nyer, lépéselőnybe kerül a másikkal szemben, a vesztes pedig akár a BL indulásról is lemondhat, főleg ha nyer a Sociedad is…

Getafe – Espanyol
A Getafe hét veretlenül megvívott találkozót követően kapott ki a múlt héten Valladolidban. A hazaiak szokásukhoz híven idén is egy masszív középcsapatnak számítanak, és főleg hazai pályán a legveszélyesebbek. Az Espanyol jó formában van, 4 mérkőzés óta veretlen, azonban Javier Aguirre legénységének alaposan fel kell kötnie az a bizonyos felkötnivalót, hogyha tovább akarják nyújtani veretlenségi szériájukat.

Deportivo – Bilbao
A Depor varázsütésre megváltozott a szezon hajrájához közeledve. Zsinórban négy meccset nyertek a galíciai kék-fehérek, és tulajdonképpen a Bilbao elleni haza mérkőzésükön újra esélyesek a 3 pont megszerzésére. A Depor jó formája ellenére sem számíthat könnyű mérkőzésre, hiszen egyrészt a vendégek sem dőlhetnek még hátra a biztos bennmaradás tudatában, másrészt Marcelo Bielsa csapata kiszámíthatatlan, bármikor képes nagy fordulatokra.

Osasuna – Real Sociedad
A január 6-a (!) óta veretlen Real Sociedad a liga üde színfoltja. A fiatal és roppant agilis baszk társaság jelen állás szerint jövőre a Bajnokok Ligájában indulhatna. Talán még a Sociedadnál sem gondolták ezt komolyan a szezon kezdetén, azonban ha már idáig jutottak, szeretnének történelmet írni. Egy pamplónai győzelem tovább repíthetné a BL felé a vendégeket.

Sevilla – Atlético Madrid
Hogyha a Sevilla hazai mérkőzést játszik 2013-ban, akkor azt ugyebár rendre megnyeri Unay Emery csapata. Csakhogy, most az az Atlético az ellenfél, amelyik kezd kilábalni kisebb hullámvölgyéből, ráadásul a Matracosok kapták eddig a legkevesebb gólt a bajnokságban. Mindehhez ha hozzávesszük, hogy Radamel Falcao úgy tűnik, hogy újra megtalálta góllövő cipőjét, akkor egy igazán pikáns kis meccs vár ránk vasárnap este.

Celta – Zaragoza
A 32. fordulót hétfő este egy hamisítatlan kiesési rangadó zárja. A Celta fogadja az emberemlékezet (december közepe) óta nyeretlen Zaragozát. Mindkét csapatnak óriási szüksége lenne a három pontra. Ugyan a kiesés kérdése még sokáig nyílt maradhat Spanyolországban, azonban talán nem tévedünk sokat, hogyha azt mondjuk, hogy a La Liga két leggyengébb csapata találkozik majd Vigóban.

A 32. forduló teljes programja:

ápr. 19. 21:00 Mallorca – Rayo Vallecano

ápr. 20. 16:00 Granada – Valladolid

ápr. 20. 18:00 Real Madrid – Betis (Tv: Sport 1, 18:00)

ápr. 20. 20:00 Barcelona – Levante (Tv: Sport 1, 20:00)

ápr. 20. 22:00 Valencia – Málaga

ápr. 21. 12:00 Getafe – Espanyol

ápr. 21. 17:00 Deportivo La Coruna – Athletic Bilbao

ápr. 21. 19:00 Osasuna – Real Sociedad (Tv: Sport 1, 19:00)

ápr. 21. 21:00 Sevilla – Atlético Madrid (Tv: Sport 1, 21:00)

ápr. 22. 22:00 Celta Vigo – Zaragoza (Tv: Sport 1, 22:00)

Nagy Ákos