Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos mönchengladbachi siker a 30. forduló nyitómérkőzésén

A Borussia Mönchengladbach – Augsburg találkozó mindkét együttes számára különösen nagy jelentőséggel bírt, s bár mind a hazaiak, mind pedig a bajorok nagy akarattal játszottak, végül a házigazda örülhetett a három pontnak.

Borussia Mönchengladbach – Augsburg: 1-0 (1-0).

Míg Lucien Favre alakulata a nemzetközi kupaszereplésért, az augsburgiak pedig a bennmaradás kiharcolásáért harcolnak, épp ezért komoly tétje volt az összecsapásnak.

Ennek megfelelően nagy küzdelem folyt a pályán, s az első félóra végén a ’Gladbach büntetőből megszerezte a vezetést: egy kiváló indítást követően komoly helyzetbe kerülhetett volna a szezon során először kezdőcsapatba kerülő Peniel Mlapa, ám vele szemben szabálytalanságot követtek el a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Filip Daems értékesítette, ráadásul a Mönchengladbach német utánpótlás-válogatott támadóját visszahúzó Kevin Vogt a kiállítás sorsára jutott, így a folytatásban hiába tett meg mindent a pontszerzésért a vendéggárda, maradt az 1-0-s eredmény, amivel tovább nőtt a Borussia El-szereplési esélyei.

Gólszerző: Daems (27.).

Szerző: Budai Levente