Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Feyenoord siker a rangadón; Otthon égtek Babosék – Videó!

Vasárnapra négy találkozó maradt az Eredivisie 31. körének tarsolyában. A statisztikák szerelmeseinek figyelmébe szeretnénk ajánlani, hogy három összecsapáson is gól született a 18. percben. Persze emellett fontosabb tény, hogy két, bajnoki címért hajtó együttes is egymással nézett szembe Rotterdamban. Következzenek a mai eredmények!

Feyenoord – Vitesse Arnhem 2-0
Gólszerzők: Pellé (39. perc, büntetőből), Immers (50.)
A forduló előtt még a második helyen állt a vendég Vitesse, és az Ajax pénteki remijének tudatában léphettek pályára Fred Rutten-ék a De Kuip-ban. Természetesen a vendéglátók sem mondtak még le a végső sikerről, hiszen végül megérdemelt győzelmükkel négy pontra csökkentették hátrányukat az éllovassal szemben. A derbi nyerő emberei, a Feyenoord két gólvágó ásza, az egyaránt kissé későn érő típus Graziano Pellé, és Lex Immers volt.
A hazaiak dolgát jelentősen megkönnyebbítette, hogy a Vitesse támadásai egyetlen kivétellel még csak kapura lövésig sem tudtak felfejlődni. És hogy miért? Hát „csak” azért, mert a góllövőlista éllovasa, Wilfried Bony sérülés miatt nem léphetett pályára. Az elefántcsontparti támadó nélkül pedig fogatlan oroszlánként hatott, az egyébként labdabirtoklásban szokás szerint meggyőző arnhem-i legénység.

NEC Nijmegen – PEC Zwolle 1-3
Gólszerzők: George (49. perc), illetve Mokhtar (18.), Benson (23.), Klich (85.)
A középmezőnyből egyre lejjebb csúszó NEC elmúlt tíz bajnokijából már a hetediket vesztette el, aminek sajnos Babos Gábor ismét szenvedő alanya volt. Pedig közeledik már a búcsú a magyar kapus számára a nijmegen-iektől, hiszen nyártól visszatér a Breda-hoz. A vendég, és végül mind a három pontot begyűjtő Zwolle már szinte biztos, hogy egyeneságon bennmarad, a következő körben már csak egy pontot kell szereznie, a teljes biztonságához.

VVV-Venlo – Twente 2-2
Gólszerzők: Roseler (18. perc), Nwofor (23.), illetve Bengtsson (58.), Castaignos (59.)
Ugyan az egyetlen megszerzett egységgel nincs kint a vízből a Venlo, de így háromra tudta növelni előnyét, a tegnap nyerő Willem-mel szemben, amely az utolsó, és egyben automatikus kiesést jelentő helyen szerénykedik. A VVV döntetlenjének értékét növeli, hogy az ötödik, és már március közepe óta veretlen Twente-vel volt partiban ma délután.

Utrecht – NAC Breda 3-0
Gólszerzők: van der Hoorn (14. perc), Toornstra (18.), Duplan (74.)
A hatodik helyezett Utrecht könnyed játékkal múlta felül, a még nem teljesen biztosan bennmaradó NAC-ot. A vendéglátók sikerükkel 1 pontra olvasztották hátrányukat, a remiző Twente mögött.

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. Ajax 67 pont, 2. PSV 63 pont, 3. Feyenoord 63 pont, 4. Vitesse 61 pont, 5. Twente 55 pont, 6. Utrecht 54 pont,… 15. RKC 31 pont, 16. Roda 27 pont, 17. Venlo 23 pont, 18. Willem 20 pont.

Lex Immers szemfüles gólja a Feyenoord – Vitesse rangadón:

Feyenoord Vitesse immers by Counterpoint1

Balogh József