Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: gálázott a PSV; Menekül a Willem + Vasárnapi program

Amennyire könnyen, nagy gólkülönbséggel nyert még a múlt héten az Alkmaar, most épp olyan simán ki is kapott a piros-fehér mezes együttes. Legyőzőjük persze nem volt akárki, hiszen a PSV látogatott a 2009-es bajnokhoz. Eközben az utolsó helyezett Willem, és a szintén kiesés ellen hadakozó Roda élet-halál harcot vívott Tilburg-ban. Következzenek a szombati eredmények, és egy kis vasárnapi előzetes!

AZ Alkmaar – PSV Eindhoven 1-3
Gólszerzők: Johansson (86. perc), illetve van Bommel (36.), Mertens (57.), Lens (61.)
Rangadót nyert, és így ha csak egy napig is, de négy pontra sorvasztotta lemaradását a PSV, a ligaelső Ajax mögött, és a második helyre lépett fel. Mark van Bommel, aki az utóbbi időben megtalálta góllövő cipőjét, egy hatalmas szabadrúgás bombával nyitotta a vendégek góljainak sorát. A másik két találat pedig okosan felépített, az AZ hibáit kegyetlenül kihasználó támadásból született. A hazaiaknak pedig már csak a szépítésre futotta, a végére teljesen leülő Advocaat legénység ellen.

Groningen – ADO Den Haag 2-1
Gólszerzők: Zeefuik (38. perc), Texeira (43.), illetve Jansen (75.)
A két, nagyjából azonos erőt képviselő együttes csatája kiegyenlített meccset hozott. Nagyjából. Pedig még a létszám is egyenlő lett a 90. perc végére, igaz 10-10 emberrel fejezték be a mérkőzést, a csapatok. A vendéglátók még az első félidő hajrájában kétgólos előnyre tudtak szert tenni, ezen pedig csak nagy sokára, az alig húszperces emberelőny idején tudta szorosabbá tenni, a hágai gárda.
A tabella pillanatnyi állása szerint, a hetedik Heerenveen, és a nyolcadik Groningen meglépett a többiektől, így már semmiféle vész nem fenyegetheti őket.

Heracles Almelo – RKC Waalwijk 4-0
Gólszerzők: Quansah (42. perc, büntetőből), Vejinovic (65.), Everton (71., 85.)
A vártnál sokkal simábban diadalmaskodott a Heracles, amely az utolsó, még egyeneságon bennmaradó Waalwijk-et küldte haza, egy laza négyessel.

Willem II – Roda JC 2-1
Gólszerzők: Haastrup (50. perc), Joachim (60., büntetőből), illetve Malki (88.)
A negyedik bajnoki sikerét arra a szezonban, a Willem együttese. A tilburg-i „liga-liftező” az osztályozós helyen billegő Roda-t verte meg. Az óriási siker értékét jól jelzi, hogy a hazaiak játékosai, stábja, és szurkolói úgy ünnepelték ezt a győzelmet, mint egy bajnoki címet. Persze érthető mindez annak fényében, hogy az Eredivisie-ből csak az utolsó helyezett esik ki automatikusan. Épp ezt szeretnék elkerülni a fenti gárdánál, és a jelek szerint jó úton haladnak efelé. A Willem-et már csak két ponttal előzi meg, az előtte álló Venlo. Igaz, a VVV csak holnap lép pályára, bár a Twente elleni találkozónak finoman szólva sem esélyesként fognak neki.

A mai nap mérkőzései:

VVV-Venlo – Twente 12:30

Utrecht – NAC Breda 14:30

NEC Nijmegen – PEC Zwolle 14:30

Feyenoord – Vitesse Arnhem 16:30 (tv: Sport 1, 16:30, élő)

Balogh József