Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Valencia K.O., nyert a Real és a Barca is – Videók szombatról

A 32. forduló szombati játéknapján a Real és a Barca tartalékolva ugyan, de végül hozta a kötelezőt soros ellenfele ellen. A BL elődöntőkre készülődő két gigász közül előbb a madridiak nyertek 3:1-re a Bernabéuban a Betis ellen, majd a Barca „húzta be” 1:0-ra a Levante elleni hazai mérkőzését. A játéknapot a Valencia-Málaga derbi zárta, amely végül nem hozta a várt izgalmakat, hiszen a hazai pályán játszó Valencia 5:1-re kiütötte Manuel Pellegrini csapatát.

Granada – Valladolid 1:1 (0:0)
Gólszerző: El Arabi (73.) ill. Ebert (59.)

A szombati „nagyüzem” a Granada-Valladolid találkozóval kezdődött Spanyolországban. A hazai pályán játszó, immáron kilenc mérkőzés óta nyeretlen Granada erejéből csupán az egyenlítésre futotta az újabb fontos pontot gyűjtő Valladolid ellen. A vendégek lassacskán kezdhetnek megnyugodni, ami a kiesést illet, ellentétben a Granadával.

A mérkőzés góljai:

Real Madrid – Betis 3:1 (1:0)
Gólszerző: Özil (45. és 90.), Benzema (57.) ill. J. Molina (73.)

José Mourinho az előzetes várakozásokhoz képest tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát. Iker Casillas már ott ült ugyan a cserepadon, ám vélhetően a dortmundi BL mérkőzésen is ez a sors várhat majd a Vilég –és Európa Bajnok kapusra. A Realban először játszott a brazil válogatott Casemiro, a védelmet pedig a Nacho,Ricardo Carvalho,Raúl Albiol,Marcelo négyes alkotta.

A mérkőzés egy Betis-lesgóllal kezdődött. Azonban elmondható a találkozó egészéről is, hogy a sevillai zöld-fehérek” nem csupán a találkozó elején ijesztettek rá a madridiakra, hanem az egész mérkőzésen pariban voltak nagynevű riválisukkal. A Betis kapusa, Adrián remekül védett – a bekapott 3 gól ellenére is – a 90 perc során.
Mesüt Özil higgadt befejezésével a szünetben 1:0-ra vezetett a Real.

A fordulást követően mindkét csapat gólra törően játszott. Az egész mérkőzésen végig agilisan játszó Karim Benzem egy kontratámadás után megduplázta csapata előnyét, azonban nem sokkal később 11-esből már szépített is a Betis Jorge Molina révén. A Real kissé megzavarodott a bekapott gól után, hiszen a Betisnek legalább kettő óriási lehetősége volt a hajrában az egyenlítésre. A vendégek elpuskázták lehetőségeiket – Diego López és Raúl Albiol kibabrált velük –, a lefújást megelőzően pedig érkezett Mesut Özil, aki második góljával eldöntötte a három pont sorsát.
A Real ha nehezen is, de végül nyert, és utazhat Dortmundba.

A találkozó góljai:


Barcelona – Levante 1:0 (0:0)

Gólszerző: Fabregas (84.)

A Barca hasonlóan a Realhoz, tartalékos összeállításban lépett pályára a Levante ellen. Hogy mást ne említsünk, a katalánok védelmének közepét az újra kezdő (!) Éric Abidal és Adriano kettős alkotta. A Villa,Fabregas,Tello trió rohamozta a Levante kapuját, melyből akár azt is leszűrhetjük, hogy nagy valószínűség szerint a háromból két játékos biztosan nem lesz ott az Allianz Arénában a kezdősípszónál – sőt talán teljesen kicserélődik ez a szekció…
A Barca végig uralta a mérkőzést. David Villa a 17. percben büntetőt rontott, aztán sokáig nem találták góllövő cipőjüket a katalánok. A szünetben meddő fölényben játszott a Barca. A fordulást követően azonban kis híján itt is jött a hidegzuhany, hiszen Robert Acquafresca találatát les címén érvénytelenítette a játékvezető. A spanyol szakírók szerint ez egy jogos találat volt!

A mérkőzés további részében érezhető volt, hogy lassacskán érkezik a Barca-gól. Egészen a 84. percig kellett várni, amikor is a csereként beálló Alexis Sánchez passzából Cesc Fabregas eldöntötte a három pont sorsát.
Természetesen ez a mérkőzés nem kiindulópont a katalánok Bayern elleni BL találkozója előtt, azonban Münchenben óriási kihívások várnak majd a Barcára.

A mérkőzés összefoglalója:

Valencia – Málaga 5:1 (4:1) Gólszerző: Dani Parejo 25., Soldado 28., 30. – a másodikat 11-esből, Canales 31., Banega 56., ill. Júlio Baptista 45+1.

A Valencia meglepően könnyedén győzte le a Málagát. A hazaiak tulajdonképpen 6 perc leforgása alatt eldöntötték a három pont sorsát, lévén hogy a 25. és 31. perc között 4 gólt is szereztek. A Málaga ugyan Julio Baptista révén szépített még a szünet előtt, viszont a fordulást követően Éver Banega visszaállította a 4 gólos különbséget. A Valencia ezzel a győzelemmel kicsit meglógott a Málaga elől, és egy pontnyira felzárkózott a ma játszó, negyedik Real Sociedad mögé.

A találkozó összefoglalója:

Nagy Ákos