Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gomez további karrierjéről is dönthet a mai Bayern-Barca

Mario Gomez Bayernnél eltöltött karrierjének legfontosabb találkozójával néz szembe ma este a Barcelona ellen. Ezen a találkozón a jövője múlhat, hiszen ha jó játékkal rukkol ki, akkor valószínűleg marasztalni fogják, ha viszont nem nyújt semmi extrát, akkor a szezon végén véget érhet a játékos és a klub közötti kapcsolat.

A tavalyi egyértelműen a csatár szezonja volt, hiszen nem nagyon telt el úgy forduló, hogy ne találkoztunk volna a játékos nevével a gólszerzők között, a szezonban 50 tétmeccsen 40 alkalommal volt eredményes. Az idei szezonban viszont már más a történet, hiszen a játékos sérülését követően csak Novemberben léphetett újra pályára, addigra azonban Mandzukic kiszorította az addig oly’ biztosnak vélt helyéről. Götze is érkezik jövőre a támadó sorba, aminek köszönhetően a játékos jövője egyre inkább bizonytalanabb a bajoroknál.

Itt jön a képbe a ma esti Bajnokok Ligája elődöntő. A csatár vetélytársa eltiltás miatt nem szerepelhet az első mérkőzésen, így ma bizonyíthatja Gomez, hogy igenis több, mint cserejátékos és helye van a kezdő tizenegyben. Guardiola érkezésével minden bizonnyal átalakul majd a Bayern játéka, amelybe nem igazán illik egy olyan típusú játékos, mint a csatár, aki nem éppen a támadások felépítésében való tevékeny részvételéről híres, hanem inkább az akciók befejezésében jeleskedik. Viszont éppen a gólérzékenysége az, ami miatt kelendő lehet a piacon a volt Stuttgart játékos. De a 27 éves spanyol felmenőkkel is büszkélkedő támadó maradni szeretne jelenlegi állomáshelyén, ám ha a továbbiakban is csak a kispadot fogja melegíteni, mikor máshol abszolút kezdő lenne, akkor érthető okokból keresni fogja a kiutat.

Egy dolog azonban biztos: ha ma este Gomez olyat fog nyújtani, amit a tavalyi szezon során már többször is láthattunk tőle, akkor sokat tehet müncheni jövőjének meghosszabbítása érdekében. Este háromnegyed tizenegy tájékán már okosabbak leszünk.

Móra Tamás