Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Reakciók a Götze-transzfer bejelentése után

Mint arról már délelőtt beszámoltunk, az idény végén Mario Götze Dortmundból Münchenbe költözik. Ennek apropóján álljanak itt a különböző reakciók a transzfer létrejöttét illetően.

A sárga-kékek rajongói egyértelműen dühösek voltak a hír hallatán, ami érthető részükről. Többen közülük a játékos hivatalos Facebook és Twitter oldalán fejezték ki nemtetszésüket, ahol az elmúlt alig egy napban olyan bejegyzések születtek, mint például: „soha nem szeretted a Dortmundot” , „Júdás” , „áruló” vagy a „nálunk pedig legenda lehettél volna”. A sorozatos durvábbnál durvább vélemények nyomán kénytelenek voltak végül letiltani a bejegyzések írásának lehetőségét az említett közösségi oldalakon.

Dortmundi részről Jürgen Klopp is megszólalt az ügyben, aki újságírói kérdésre a következőt felelte: „A bejelentés időpontja nem a legszerencsésebb volt, ám akinek ezzel az volt a célja, hogy megzavarja csapatomat a Bajnokok Ligájának elődöntője előtt, az nem járt sikerrel. Jövőre együtt dolgozhat Guardiolával, ami egy nagy lehetőség a karrierjében, érthető, hogy így döntött. Nem tudok haragudni a játékosra.” Hans-Joachim Watzke, a BVB vezérigazgatója is megszólalt, ő azonban már egy kicsit előbbre is tekintett. „Götze távozása után azt szeretném, ha Lewandowski jövőre is nálunk játszana. A Bayern igyekszik minden tehetséges játékost megkörnyékezni, valamint a rivális csapatokat igyekszik gyengíteni. Egy játékosnak viszont szíve joga eldönteni, hogy hol szeretne játszani. Mi azonban nem adjuk fel a harcot.”

Götze távozása a Dortmund csapatának részvényeire sem volt jó hatással, hiszen a nap végére értékük 1,57 százalékot esett.
Ha valóban annyiért vált klubot a fiatal játékos, amiről a hírek szólnak, akkor Götze lesz az a német nemzetiségű játékos, akiért a legtöbb pénzt fizették eddig, megdöntve Mario Gomez 30 millió eurós átigazolását. A történet érdekessége, hogy Gomez esetében is pont a Bayern München volt a vásárló.

Móra Tamás