Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético Madrid: Olaszországból jöhet Falcaó utódja!

Olasz lapértesülések szerint, ha Radamel Falcao a nyáron távozna Madridból, akkor a kolumbiai gólvágót honfitársával pótolhatja az Atlético Madrid. A Matracosok az Udinese csatártehetségére, Luis Fernando Murielre vethetik ki hálójukat.

Luis Muriel egyike a legígéretesebb dél-amerikai futballistáknak. A 22 éves kolumbiai játékos az Udinese csapatának egyik meghatározó játékosa, és már számtalanszor bizonyította tehetségét a Seria A-ban. Olasz nagy csapatok sora figyelt már fel Murielre, hogy mást ne említsünk, a Milan már a télen vitte volna, 11 millió euróért.

Az olasz ’La Gazetta dello Sport’ értesülései szerint az Atléticónak mélyen a zsebébe kellene nyúlnia Muriel átigazolása érdekében, hiszen az Udinese körülbelül 28 millió eurót kérne játékosáért. Persze a Matracosok szándéka az olasz lap szerint attól függ majd, hogy mi lesz Falcao jövőbeni sorsa a spanyol fővárosban. Az Udinese elnökének jobb keze, Franco Soldati már megszólalt – rendhagyó módon – a Murielt érintő hírek kapcsán: „Olvastam a híreket, és csak azt tudom mondani, hogy játékos semmiképpen sem eladó. Murielnek fejlődnie kell még ahhoz, hogy kihozhassa magából a benne rejlő óriási potenciált. Ő is tudja, hogy nálunk a legjobb helyen van!” – nyilatkozta a sportvezető.

Ha Luis Muriel nem is költözik Madridba a nyáron, az borítékolható, hogy Radamel Falcao esetleges eligazolása komoly játékos keringőt indíthatna el Európában.

Nagy Ákos