Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Boldog szülinapot Döme!

Ötvenedik születésnapját ünnepli Détári Lajos az utolsó magyar vb-gól szerzője. A egykori világválogatott labdarúgót még ma is sokan elismerik külföldön, ám edzőként egyenlőre nem váltotta meg a világot.

A hatvanegyszeres válogatott és ötszörös világválogatott játékos a Honvédban kezdte a pályafutását és innen került az Eintracht Frankfurthoz amely 1987-ben az ő góljának köszönhetően nyerte meg a német kupát.

A szezon végén távozott a csapattól és az Olimpiakoszhoz igazolt, és több mint 30 góllal bizonyította klasszisát. Ezt követően Olaszországba szerződött, ahol megfordult egy rövid ferencvárosi időszakot beiktatva megfordult a Bologna, a Genoa és az Ancona együttesében. Pályája csúcsán szinte az összes olasz nagycsapat ostromolta, ám nem tudott  tudásához méltó karriert befutni. Levezetésképpen a svájci Neuchatel Xamax gárdájához igazolt majd az osztrák másodosztályú St. Pöltent is megjárva hazatért a BVSC csapatához. Profi pályafutását végül Dunakeszin fejezte be.

Edzői pályafutása eddig nem mondható éppen sikeresnek, hiszen 2000 óta 15 csapat kispadján is megfordult, ám még sehol nem ért el komolyabb eredményt. 2006-ban a Bozsik Péter irányította válogatott segédedzője, ám fél év után csúfosan megbukik. Détárit 2011-ben kinevezték a Ferencváros élére, ám a gyenge bajnoki rajtot követően felbontották a szerződését. A karakán stílusáról ismert szakember, sokszor nevetette meg nyilatkozataival a nagyérdeműt.

Veres Péter