Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Erődemonstráció a Ligakupa fináléjában

Saját pályáján mért kiadós vereséget a Videotonra a Ferencváros a Ligakupa döntőjében. Ezzel a zöld-fehérek első alkalommal hódították el a második számú honi kupasorozatot.

Kellemes idő fogadta mindkét csapatot. Az edzők nagy változást nem eszközöltek az összeállításokban, így lényegében a legerősebb együttesek futottak ki a Sóstói stadion gyepére. A Ferencvárosnál mindössze egyetlen változás volt a megszokotthoz képest, hogy Sváb Dániel helyét Philip Bönig foglalta el a balhátvéd pozíciójában, míg a fehérváriaknál Juhász, Caneira és Vinícius egyszerre volt pályán, így az eredetileg védekező középpályás Nikola Mitrovics került egy sorral feljebb.

Az első negyedórában jószerével semmi sem történt, majd elkezdtek potyogni a gólok. A Fradi a huszonegyedik percben szerzett vezetést, amit szinte azonnal kiegyenlített Mitrovics. De nem sokáig volt egál, hiszen négy perccel később Jenner ismét a zöld-fehéreknek szerzett vezetést. A Videoton védekezése meglepően instabilnak látszott, ami szokatlan. A másik oldalon pedig a támadójátékot lehet dicsérni. Az első játékrészben a Fradi akarata érvényesült, ami a hajrára fordulva egy Aborah gólban is megnyilatkozott.

Fordulás után sem vett vissza a Ferencváros, bár ebben a játékidőben már több veszélyes fehérvári lehetőséget is fel lehetett jegyezni. A gólokat azonban a Ferencváros rúgta. Előbb Aborah lőtte meg önmaga második, csapata negyedik, majd pár percre rá Somalia is feliratkozott a gólszerzők közé.

Igazi kupadöntőt játszott a két csapat, a lelátón a hatezer kilátogató szurkolónak is köszönhetően remek hangulatban zajlott le az összecsapás.

A Videoton tehát ezúttal vesztesen került ki a találkozóból, míg a Ferencváros 2004 óta első trófeájának örülhet.

Ferencváros – Videoton 5-1 (3-1)
Székesfehérvár, 6000 néző, vezette: Farkas Ádám

Ferencváros: Jova – Somália, Gyömbér, Besic, Bönig – Csukics (Orosz M., 75.), Józsi – Aborah, Leonardo, Jenner (Alempijevics, 65.) – Böde (Klein, 79.)
Videoton: Bozsovics – Brachi, Caneira, Juhász R., Stopira – V. Gomes, P. Vinícius (Gyurcsó, 56.) –  Álvarez, Mitrovics (Paraíba, 56.), Kovács I. (Torghelle, 78.) – Nikolics

g.: Csukics (21.), Jenner (27.), Aborah (39., 71.), Somalia (79.) ill.: Mitrovics (23.)
s.: Besic (13.), Álvarez (44.), Vinícius (45.), Juhász (49.), V. Gomes (51.), Csukics (69.), Bönig (73.), Leonardo (87.) Stopira (88.), Aborah  (88.)

Gavalovits Sándor