Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lewandowski vezérletével felnégyelték a Realt Dortmundban

Nem a spanyol csapatokról szól a Bajnokok Ligája hajrája. Dortmundban is a hispánok húzták a rövidebbet. Lewandowski harcba szállt a gólkirályi címért.

Az ismerkedési estet kihagyták a csapatok, egyből egymásnak estek, aminek a nyolcadik percben lett meg az eredménye, Götze beadását Lewandowski becsúszva továbbította a kapuba. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ekkor még senki nem gondolta, hogy a vége kiütés lesz, hiszen Ronaldo lélektanilag a lehető legjobb pillanatban, a szünet előtt egyenlített.

A második játékrészben lényegében az első tíz percben pontot tett az összecsapás végére a Dortmund. Lewandowski előbb közelről lőtt kapuba a leshatárról, majd tizenötről lőtte ki Diego Lopez kapujának bal felső sarkát. A félidő derekán pedig büntetőből is eredményes volt, megszerezve negyedik találatát is. Ezzel pedig olyan illusztris társaságba került, mint Puskás Ferenc illetve Lionel Messi. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, de a madridiaknak is akadt helyzete, de élni ezekkel nem tudtak.

Ezzel a kiütéssel pedig alakul a német házi döntő.

Borussia Dortmund – Real Madrid 4-1 (1-1)
Dortmund, 85.000 néző, vezette: Björn Kuipers (holland)

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek (Grosskreutz, 83.), Subotic, Hummels, Schmelczer – Bender, Gündogan (Schieber, 91.) – Błaszczykovski (Kehl, 82.), Götze, Reus – Lewandowski
Real: D. Lopez – Sergio Ramos, Varane, pepe, F. Coentrao – Khedira, X. Alonso (Kaká, 80.) – Modric (Di Maria, 68.), Özil, C. Ronaldo – Higuaín (Benzema, 68.)

g.: Lewandowski (8., 50., 55., 66. – utolsó 11-esből) ill.: C. Ronaldo (43.)

Gavalovits Sándor