Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Puskásban vágna vissza a Vidi a Fradinak, sokkolná a Siófok a Lokit – a 25. forduló beharangozója

A hétvégén folytatódik a küzdelem a magyar bajnokságban is, ahol még nem dőlt el semmi. Egy nagyon várt rangadót is rendeznek, ahol a Puskás Ferenc Stadionban a Ferencváros és a Videoton csap össze.

2013. április 26. péntek

17.00 Kecskemét – Eger (tv: Sport 1)
Kecskeméten Horváth Ferenc irányításával szárnyal a csapat, legutóbb a Győri ETO együttesét küldték haza öt rúgott góllal. Hazai pályán most az Eger vár rájuk, ez a találkozó könnyed ujjgyakorlatnak ígérkezik a lilák számára. Egerben nagy a baj: kérdéses egyáltalán az is, hogy befejezik-e a szezont. Az önkormányzat ugyanis megvonta a támogatást a csapat mögül, a csapatnak pedig az egri stadionból is ki kell költöznie.

19.00 Győri ETO – Paks (tv: Sport 1)
A Győr hét közben Kecskeméten lépett pályára, ahol véget is ért hosszú idő óta tartó veretlen sorozatuk. Az élet azonban megy tovább, hazai pályán győzelemre készül Pintér Attila együttese. Tomiszlav Szivics harcos győri csapatot vár, ennek ellenére nem fog beállni védekezni, hiszen nekik is szükségük van a három pontra. Legutóbb Székesfehérváron játszották el a szimpatikus vesztes szerepét, ahol 2:0-ra nyertek a hazaiak.

2013. április 27. szombat

14.00 MTK – Diósgyőr (tv: M1)
Az MTK versenyben van a dobogóért, a játékosoknak is jól jövedelmezne egy esetleges második hely. Legutóbb Siófokon, majd hazai pályán a Haladás ellen maradtak pont nélkül. Újabb pontvesztés már nem fér bele, ha valóban a dobogón szeretnének végezni. A Diósgyőrnél a múlt heti edzőváltást követően döntetlent játszottak hazai pályán tízezer néző előtt a Fradival. Most elmondásuk szerint egy olyan csapathoz érkeznek, akik már régóta együtt játszanak, így nehéz mérkőzésre számítanak. Idegenbeli mérlegük azonban nem túl rózsás, meglátjuk Kovac Zoltán mennyire tudja összekapni fiait. Sérülések is nehezítik dolgát, hiszen legutóbb Gosztonyi lába tört el, valamint Vadász és Luque is sérülés miatt hagyta el hamarabb a játékteret.

16.00 Pápa – Újpest (tv: Sport 1)
Pápán telt házra számítanak, minden bizonnyal az összes jegy gazdára talál majd a mérkőzés kezdetére. Hasonló bravúrra készülnek, mint legutóbb, amikor a listavezető Győr ellen értek el döntetlent. A vendégek legutóbb góldús meccsen nyertek 4:2-re hazai pályán a Pécs ellen, Marc Leliévre fiai nyerni szeretnének Pápán is.

16.00 Kaposvár – Haladás
Legutóbb azt írtuk a Kaposvár Eger elleni meccsét megelőzően, hogy győzelmet várunk tőlük. Jóslatunk akkor nem vált be, hiszen a sereghajtó egy góllal jobbnak bizonyult a Kaposvárnál. Ezen a csorbán kellene most javítania Prukner László fiainak, akikre ezúttal sokkal nehezebb találkozó vár. Az a Haladás látogat ugyanis hozzájuk a hétvégén, amelyik az elmúlt két fordulóban győztesen hagyta el a pályát a Debrecen és az MTK ellen is.

18.30 Debrecen – Siófok (tv: Sport 1)
A Loki kezd egyre jobban távolodni a dobogótól. Legutóbb hazai pályán az utolsó helyezett Eger ellen nyertek egy gyenge színvonalú találkozón, most újabb könnyűnek ígérkező meccs vár rájuk. Nem szabad azonban lebecsülni a Siófokot, hiszen zsinórban kétszer is nyerni tudtak nem is akármilyen csapatok ellen. Nagy hajrába kezdtek tehát a kiesés elkerülése érdekében, a héten is érkezett hozzájuk próbajátékos.

2013. április 28. vasárnap

16.30 Ferencváros – Videoton (tv: M1)
Vasárnap megismétlődik a Ligakupa döntőjének visszavágója, ahol sima 5:1-es győzelmet aratott a Ferencváros. Mostani párharcuk a dobogóért folyik, ahol jelenleg a Vidi van előnyben. Győzelmével a fővárosi csapat pontszámban beérhetné a fehérvári gárdát. Vendég oldalon nagy csalódás a Ligakupa döntő elvesztése, melynek felelősségét José Gomes mester teljes mértékben magára vállalta.

18.30 Pécs – Budapest Honvéd (tv: Sport 2)
A baranya megyeiek azt a Honvédot fogadják, amelyik már négy mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Hazai pályán igyekeznek majd kiszolgálni szurkolóikat, míg a vendégek győzelem esetén közelebb kerülhetnének a dobogóhoz.

Móra Tamás