Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért is védi még Diego López a Real kapuját!

A madridi sportnapilap, a Marca készített egy felmérést az interneten, arról, hogy miképpen látták az olvasók a Real játékosok dortmundi produkcióját. Elsöprő fölénnyel, Diego López kapta a legmagasabb osztályzatot.

A Realnál tökéletesen igazoltak akkor, amikor Iker Casillas kézsérülés miatt hosszabb időre kidőlt a télen. A Sevillától érkező Diego López remek teljesítményt nyújt a madridiak kapujában, kitűnően pótolja Világ –és Európa Bajnok kollégáját.

Diego López számos kulcsfontosságú védést bemutatott már a Real kapujában, és például ha csak a Manchester United elleni BL nyolcaddöntő párharcokra gondolunk, akkor azt mondhatjuk, hogy a 31 éves kapusnak óriási érdemei vannak a Real tavaszi menetelésében.

Úgy tűnik, a szurkolók is értékelik Diego López munkáját, hiszen a Borussia Dortmund ellen a hálóőrt látták a ’marca.com’ olvasói a legjobb spanyol játékosnak a német csapat ellen. A 6,6-os osztályzat kimagaslóan jó eredmény nem beszélve arról, hogy López után C.Ronaldo és Raphael Varane következik a rangsorban 4,4-el, nem is beszélve az olvasók által leggyengébbnek titulált Pepe-ről (1,4)…
López kapus ugyan négy gólt kapott Rober Lewandowskitól, azonban még így is kulcsfontosságú védéseket mutatott be, például Marco Reus, vagy Ilkay Gündogan kísérleténél. Aki látta a meccset, az most biztosan tudja, hogy miről van szó!

Mindennek tudatában érdekes lesz a szezon hátralévő részében, hogy José Mourinho vajon megtartja-e azon ígéretét, mely szerint Diego López véd majd a kulcsfontosságú meccseken az egyre inkább egészségesebb Iker Casillassal szemben?!

Nagy Ákos