Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzáporos vereségét követően eldőlni látszik a Fürth sorsa

Hiába tettek meg a „lóherések” mindent a számukra létfontosságú győzelem kiharcolásáért, a kevés helyzetével jobban sáfárkodó Hannover idegenben tudott győzni, így eldőlni látszik a zöld-fehér mezesek sorsa.

Greuther Fürth – Hannover: 2-3 (1-1).

A sérült Stieber Zoltán és Varga József nélkül felálló hazaiak azzal a tudattal készültek a szintén lábadozó Huszti Szabolcs csapata elleni bajnokira, hogy már csak a csoda mentheti meg őket a kieséstől.

Ennek megfelelően az összecsapás nagy részében bátran támadott a házigazda, mégis az első helyzetét kihasználó vendég együttes szerezte meg a vezetést, amikor egy kapitális védelmi hibát követően szinte a gólvonalról lehetett eredményes Mohammed Abdellaoue. Alig öt perccel később egy remek csellel hozta magát helyzetbe Nikola Djurdjic, majd nem is hibázott, szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A második játékrész is sokkal inkább fürthi helyzeteket hozott, s ezek közül a két legmeghatározóbb egy szabadrúgást követő zúgó kapufa, valamint egy nagyszerű gurítás, amit viszont a gólvonalról vágott ki a H96 védője.

Ahogy az lenni szokott, a kimaradó ziccerek után büntetett az ellenfél, s a vendéglátó hátsó sora ezúttal megingott, s bár Djurdjic ismét egalizált, a lefújás előtti percekben a nagyot küzdő, de – főleg hátul – sokat hibázó és balszerencsés Greuther Fürth még egy gólt kapott közelről, s ezt követően már nem tudott harmadszor is felállni a padlóról.

A lehetőségeit jobban kihasználó Mirko Slomka-legénység az egyébként szimpatikus „lóherések” ellen gyűjtötte be a három pontot, így valamelyest még bízhatnak az El-szereplésben, míg a Fürth talán csak szombatig reménykedhet a matematikában…

Gólszerzők: Djurdic (41., 83.), ill. Abdellaoue (36.), Hoffmann (71.), Da Silva Pinto (88.).

Szerző: Budai Levente