Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Heynckes lehet az egyik jelölt a Real Madrid kispadjára

Rekordidő alatt nyert német bajnoki cím, döntő a német kupában, sima hazai győzelem a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén – ez a közelmúlt mérlege Jupp Heynckesnek a Bayern München élén. Ha ez még nem lenne elég, a csapat az ő irányításával szemre is tetszetős és eredményes játékot játszik. A szezon végén távozik Münchenből, korábban azt nyilatkozta, hogy elég volt, visszavonul. Ám a sikerek hatására úgy tűnik, változtathat korábbi álláspontján.

„Adenauer 73 évesen lett kancellár, I. Ferenc pápa 76 évesen lépett hivatalba. Én 68 éves leszek hamarosan” – nyilatkozta sejtelmesen az érintett. A szezon végén szerződése lejár Münchenben, helyettese is meg van már Guardiola személyében, a Bayerntől tehát mindenképpen távozik. Korábban azt lehetett hallani, hogy visszatér a Leverkusen csapatához, ahol két évet dolgozott mielőtt mostani csapatához került volna. Közelmúltbeli sikereit látva azonban újabb csapatnál merült fel a neve, mégpedig Madridban.

Köztudott, hogy José Mourinho-t egyre több támadás éri, aminek hatására a portugál edző nagy valószínűség szerint távozik az idény végén a királyi gárda éléről és nagy esély van rá, hogy visszatér Londonba a Chelsea-hez. Itt jön a képbe Heynckes, aki egyszer már állt a Real alkalmazásában, mégpedig az 1997/98-as szezonban, amelynek végén meg sem állt a Bajnokok Ligája győzelemig. Az örömét csupán az ronthatta el akkor, hogy a bajnokságban mindössze a negyedik pozícióban végzett csapata, és a BL elsőség dacára megköszönték munkáját. Összesen hét szezont húzott le Spanyolországban, így nyelvi gondjai sem lehetnek.

Móra Tamás