Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Madridi derbi a bajnoki ezüstért – A 33. forduló Beharangozó

A spanyol bajnokság 33. fordulója igazi slágermeccset tartogat. Az Atlético Madrid fogadja a Vicente Calderón stadionban a városi rivális Real Madrid csapatát. A Matracosok hátránya 3 pont a Real mögött a második helyért folytatott versenyfutásban. A bajnokság végéhez közeledve, ez a meccs sorsdöntő lesz a bajnoki ezüstöt illetően. Hamisítatlan madridi derbi vár ránk vasárnap este!

Az Atlético – Real csata több szempontból is érdekes lesz, ebben biztosak lehetünk. A „városi derbi jellegén” kívül, a bajnoki ezüstért folytat óriási küzdelmet a két csapat. Egy esetleges Real siker bebiztosíthatná José Mourinho csapatának a dobogó második fogát, azonban ne szaladjunk ennyire előre.

A Real Madrid kisebb morális és szakmai válságban van a hétközi dortmundi fiaskó után. A „blancók” roppant gyenge teljesítményt nyújtottak a német iparvárosban, és csupán Cristiano Ronaldo szerencsés góljának köszönhetik, hogy marad némi esélyünk a madridi visszavágóra – kis túlzással persze. Az Atléticónál akár előnyt is kovácsolhatnak a Real helyzetéből, hiszen a Cristiano Ronaldóék kedden visszavágóznak a BVB-vel, éshát José Mourinhót ismerve a Real összeállítása akár tartalékos is lehet. Még egy pluszmotiváció az Atléticónak! A Matracosok április 26-án, vagyis a mérkőzés előtt egy nappal ünneplik a klub fennállásának 110. Évfordulóját. Mi lehet annál édesebb siker számukra, mint a Real legyőzése?!

A Real háza táján még szinte mindenki a dortmundi meccsel, illetve a visszavágóval foglalkozik. Szándékosan vagy sem, még nem igazán nyilatkoznak a „kis-szomszéd” elleni derbiről. A Real Madridnál köztudott ugyan, hogy a BL élvez nagyobb prioritást, viszont már csak a presztízs miatt sem vehetik félvállról az szombati városi rangadót.

A túloldalon óriási fogadkozás és lelkesedés előzi meg a derbit. Diego Simeone ugyan már többször hangoztatta, hogy az Atléticónál mérkőzésről, mérőzésre tekintenek tovább, viszont egy Real elleni győzelem óriási lökést adhat a csapatnak. „Nagy lehetőség előtt állunk szombaton. A fiúkkal úgy érezzük, hogy készek vagyunk kihasználni az ehhez hasonló alkalmakat. Nagyon erős ellenféllel találkozunk szombat este, azonban természetesen győzni szeretnénk. Ráadásul a klub 110 évfordulója alkalmából az egyik lehető legszebb ajándék egyikével kedveskednénk szurkolóinknak, ha legyőznénk a Realt.” – kezdte az Atlético argentin mestere, majd hozzátette még: „Persze a szezon nem ér véget szombaton, bármi is legyen az eredmény. Jó pár mérkőzés még hátravan, azonban egy Real elleni jó eredmény megalapozhatja az idényünk végét is. Ha egy góllal is, de nyerjünk!”

És egy kis helyzetjelentés még a végére:
Az Atléticónál Diego Costa Sevilla elleni sárga lapját törölték, így a szélső is játékra jelentkezhet szombaton, nyílván ott is lesz a kezdőcsapatban a hazaiak egyik legveszélyesebb játékosa. Jó hír még a Matracosoknak, hogy Tiago és Arda Turan egyaránt újra egészséges, így Diego Simeone teljes csapattal készülhet a városi derbire.

A Reálnál José Mourinho egyedül az elmúlt hétvégén közel 3 hétre kidőlt Marcelo játékára nem számíthat, viszont a már említett dortmundi kezdőcsapat több helyen változhat. Hogy mást ne említsünk, Pepe, Khedira, Higuain de még Özil is roppant halovány formát mutatott a hét közben…

A forduló további programjából még érdekesnek ígérkezhet a Barcelona vendégjátéka a San Mamésban, elnézve Xaviék BL formáját, még meg is izzadhatnak a katalánok a kiszámíthatatlan Bilbao ellen.

A BL indulás megszerzéséért hajtó Valencia és Real Sociedad egymás ellen meccsel „Baszkföldön”. A két csapat vasárnap esti összecsapása igazán jó mérkőzésnek ígérkezik. Ráadásul szintén igaz erre a találkozóra is az, amit már a madridi derbi kapcsán pedzegettünk: „ A vesztes valóban sokat veszíthet!”

A 33. Forduló teljes programja:
ápr. 26. 21:00 Rayo Vallecano – Osasuna
ápr. 27. 16:00 Levante – Celta Vigo
ápr. 27. 18:00 Athletic Bilbao – Barcelona (Tv: Sport 2; 18:00)
ápr. 27. 20:00 Atlético Madrid – Real Madrid (Tv: Sport 2; 18:00)
ápr. 27. 22:00 Zaragoza – Mallorca
ápr. 28. 12:00 Espanyol – Granada
ápr. 28. 17:00 Málaga – Getafe
ápr. 28. 19:00 Valladolid – Sevilla (Tv: Sport 1; 19:00)
ápr. 28. 21:00 Real Sociedad – Valencia (TV: Sport 1; 21:00)
ápr. 29. 22:00 Betis – Deportivo La Coruna (Tv: Sport 1; 22:00)

Nagy Ákos