Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Legnagyobb riválisától pótolná Götzét a Dortmund

A szezon végén 37 millió euró ellenében távozik Mario Götze, akinek helyettesét úgy néz ki már meg is találták Dortmundban. A jelölt egy szintén tehetséges fiatal játékos, aki már négy alkalommal magára ölthette a német válogatott mezét is.

Mint arról már korábban beszámoltunk, elképzelhető, hogy a sárga-feketék védelméből Felipe Santana Gelsenkirchenbe költözik a rivális Schalke csapatához. Götze távozásának hírére Dortmundban is kinéztek egy játékost legnagyobb ellenlábasuktól, mégpedig a huszadik születésnapját szeptemberben ünneplő Julian Draxlert. A fiatal középpályás idén 27 német bajnokin lépett pályára, ezeken nyolc gól és két gólpassz a termése. Szerződése 2016-ig köti őt a királykékekhez, a transfermarkt.de szerint értéke 17 millió euró. Gelsenkircheni információk szerint kivásárlási ár nem szerepel Draxler szerződésében, viszont 20 millió euró alatt nem válnának meg a játékostól. Kérdés mennyit szánna a Götzéért kapott pénzből egy esetleges transzferre a Dortmund.

Azzal is megpróbálkoztak már, hogy Kagawát visszacsábítsák Angliából, ahol eddig nem tudott igazán nagyot alkotni. Az angol bajnokságban mindössze 18 mérkőzésen lépett pályára, ezek közül is csupán négyszer játszott 90 percet. Manchesterben ennek ellenére hallani sem akarnak arról, hogy távozzon tőlük a japán középpályás, főleg annak tükrében, hogy Scholes a hírek szerint ismét visszavonul a szezon végén.

Móra Tamás