Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-ből erősítene a Fiorentina

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Violák szerződtetnék a Manchester City kapusát, Costel Pantilimont. Most újabb két nem akármilyen fiatal PL tehetség neve merült fel a csapatnál a hírek szerint.

Az első játékos a Southampton fiatal uruguayi támadó középpályása Gastón Ramirez. A frissen feljutott csapatnál rendkívül jól teljesít. Fiatal kora ellenére 25 mérkőzésen lépett pályára a szezonban, s 5 gól és 3 gólpassz fűződik a nevéhez. Emellett már 14-szeres uruguayi válogatott is. Szerződése a csapatánál 2016 júniusáig szól, melyet nem valószínű, hogy ki fog tölteni, hisz valószínűleg már a nyáron távozni fog. Az olasz Fiorentina együttese a hírek szerint komolyan érdeklődik iránta és hajlandóak kifizetni érte a piaci értékét, ami 13 millió euró körül mozog. Ramireznek egyébként nem lenne ismeretlen az Olasz légkör, hisz két szezont már lehúzott a Bologna együttesénél.

A másik fiatal tehetség, aki felkeltette a Fiorentina érdeklődését az nem más, mint Romelu Lukaku. A 19 esztendős játékost az új Drogbának tartják a PL-ben, s látva az idei szezonját nem is kell meglepődni rajta. Jelenleg a WBA-ban szerepel, mint kölcsönjátékos, de a Chelsea tulajdona. Gera Zoltán csapattársaként 30 meccsen 13 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Azonban klubja a Chelsea lehet, hogy mégsem fog rá igényt tartani, hisz lehet, érkezik Falcao, akit biztos nem tudna kiszorítani a kezdőből. Emellett még ott van Torres, aki akár távozhat is Kékektől, valamint Demba Ba, aki szintén jól szerepel a Londoniaknál. Szóval Lukakunak nehéz dolga lenne a kezdőbe kerülésért. A Fiorentina pedig szívesen látná a csapatában. Főleg, ha Jovetic tényleg távozik a klubtól, akkor biztos, hogy ő lenne az, aki pótolni tudná. A játékos piaci értéke 19 millió euró körül van, s ha a Chelsea elengedi, akkor ennél nem valószínű, hogy sokkal többet fog kérni.

Báló Bence