Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A sereghajtó is meghajolt a Kecskemét előtt – Videó

A 25. forduló nyitó mérkőzésén az egyre jobb formát mutató Kecskemét fogadta a tabella utolsó helyén tanyázó Eger együttesét. A találkozón a második félidőben mindent megtettek a vendégek, hogy egyenlítsenek, ám a lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek. Győzelmével a bács-kiskun megyei gárda fellépett az ötödik helyre, utóbbi négy fellépésen pedig 12 pontot szerzett.

A találkozó vendég szempontból nem indult a legjobban, hiszen már rögtön a hatodik percben Rakovics öngóljával hátrányba kerültek. Érdekesség, hogy a szerb hátvéd korábban kikerült a keretből gyenge teljesítménye miatt, most azonban ismét lehetőséget kapott – Mészáros Ferenc biztosan vakarta is a fejét emiatt. Ha ez még nem lett volna elég, akkor később Mohl Dávid góljának is aktív résztvevője volt. A 26. percben Rajczi Péter is megszerezte első kecskeméti gólját, így végképp eldőlni látszott a mérkőzés. Nem így gondolták azonban a vendégek, akik a Balog Zsolt helyére beálló Zvara Dávid távoli lövése nyomán egy gólt faragtak hátrányukból. Biztos előnyük tudatában a lilák nem erőltették meg magukat, a félidőre tehát 3:1-es hazai vezetéssel vonultak a csapatok.
A második félidőben Rakovics már nem tartózkodott a pályán, hogy ennek köszönhető volt-e az egriek feltámadása, vagy másnak, azt csak mesterük tudhatja. Horváth Ferenc igyekezett felrázni csapatát, ám a kettős csere sem volt jótékony hatással együttese játékára, továbbra is az Eger játékosainak akarata érvényesült. Volt is ekkor dolga Antal kapusnak, ám nem csökkent a két csapat közötti különbség. A végére aztán a vendégek is elfáradtak, így a második játékrészben már nem született gól, Horváth Ferenc fiai a Győr után az Eger ellen is győztesen hagyhatták el a pályát.

Kecskemét – Eger 3:1 (3:1)
Kecskemét, 2000 néző Vezette: Radványi Ádám

Kecskemét: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Varga R. (Hullám, 56.) – Vukaszovics, Szavics (Diaz, 73.), Mohl (Pekár, 56.), Forró – Rajczi, Burgos

Eger: Sztankó – Balog Zs. (Zvara, 9.), Rakovics (Szabó B., 41.), Mecsinovics, Koné, Farkas Á. – Koós, Buacs, Albert – Németh N., Horváth Z. (Lasimant, 65.)

Gólszerző(k): Rakovics (6.), Mohl (22.), Rajczi (26.), ill. Zvara (34.)
Sárga lap: Vaskó (67.)

Edzői nyilatkozatok:

Horváth Ferenc (Kecskemét): Korábban azt mondtam, hogy akármilyen gyenge játékkal, csak nyerjük meg valahogy ezt a meccset. Hát, ezt betartottuk. Olyan volt, mint a Chokito: ronda, de finom. Hat napon belül ez volt a hetedik mérkőzésünk, ráadásul ilyen nyomasztó melegben, miután a Győr elleni találkozónk is sokat kivett a csapatból. Szóval, a mai játék nem von le semmit a győzelem értékéből, egy ilyen belefér.

Mészáros Ferenc (Eger): Különösen a második félidőben nagyon sok helyzetet hagytunk ki. Főleg Németh Norbert ziccerét sajnálom, ha az bemegy, három-kettőről bármi lehetett volna. Persze annak is megvoltak az okai, hogy miért kaptunk be két gyors gólt az elején. Preklet szerencsétlen sérülése után, most az első percekben le kellett cserélnem Balogot, egyszerűen elfogytak a védőink, hárman is teljesen idegen poszton voltak kénytelenek játszani. Mindezek tudatában le a kalappal a srácok előtt. Két hónapja vagyunk együtt, és úgy érzem, kezdik átvenni azt a mentalitást, amit képviselek. Soha nem adjuk föl!

Móra Tamás