Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Augsburg győzelmével eldőlt: jövőre a másodosztályban szerepel a Fürth

Érdekes, hogy a szombat délutáni mérkőzések mindegyike hazai sikerrel zárult, de a meccsek közül valószínűleg a legfontosabb, hogy az Augsburg győzött a Stuttgarttal szemben, így matematikai esélye sincs az élvonalban maradásra Stieber Zoltán és Varga József csapatának.

Augsburg – VfB Stuttgart: 1-0 (0-0).

A Német Kupa-döntőbe jutással El-részvételt kiharcoló „svábok” az osztályozót jelentő tizenhatodik helyezésért küzdő Augsburg otthonában léptek pályára és Sascha Mölders, a találata előtt két perccel korábban becserélt Marcel de Jong és Dong-Won Ji góljainak köszönhetően végül súlyos vereséget szenvedtek vereséget.
A bajorok győzelmével eldőlt, hogy a Greuther Fürth kiesett a Bundesliga 2.-be, ugyanakkor az Augsburg és a Hoffenheim nagy harcot vívhat a bennmaradásért.

A vendégek részéről Hajnal Tamás ezúttal is a kezdő sípszótól a lefújásig a kispadot koptatta.

Gólszerzők: Mölders (61.), de Jong (83.), Ji (85.).

VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach: 3-1 (1-0).

A „farkasok” viszonylag könnyed győzelmet arattak az európai kupaporondra vágyó ’Gladbach ellen, akik ugyan többször próbálkoztak kapura lövéssel, mint riválisuk (12-6), de mindkét gárda 4-4 alkalommal tudta azt el is találni. Gólszerzők: Arnold (34.), Olic (61.), Diego (75.), ill. Mlapa (52.).

Hoffenheim – Nürnberg: 2-1 (2-0).

A sinsheimi alakulat remekül kezdett a Nürnberg ellen, hiszen alig húszpercnyi játékot követően 2-0 állt az eredményjelzőn. A folytatásban hiába tudtak szépíteni a vendégek, a Hoffenheim örülhetett a három pontnak, aminek köszönhetően továbbra is bízhatnak a play-off kivívásában. Gólszerzők: Weis (11.), Salihovic (20.), Simons (58., 11-es).

Bayer Leverkusen – Werder Bremen: 1-0 (1-0).

A gyógyszergyáriak a gólkirályságra hajtó Stefan Kießling tizenegyesének hála győzni tudtak a brémaiakkal szemben, amivel már szinte biztossá vált számukra a harmadik hely megszerzése. Gólszerző: Kießling (35., 11-es).

Bayern München – Freiburg: 1-0 (1-0).

A tartalékos összeállítású „bőrnadrágosok” egy erősen izzadságszagú összecsapáson szerezték meg az újabb győzelmet – Xherdan Shaqiri szabadrúgásával. Ezzel a sikerrel új pontrekordot ért el a Bayern (84 pontnál jár a bajor gárda, az eddigi csúcs 81 volt), valamint ez a szombati a huszadik olyan bajnoki diadalt hozta a rekordbajnoknak, amikor kapott gól nélkül hozta le az együttes a kilencven percet. Egy szóval valóban történelmi szezon végéhez közeledik Jupp Heynckes legénysége. Gólszerző: Shaqiri (35.).

Szerző: Budai Levente